Hollandse Tulpendag – Ook Belgische sector start met vieren Nationale Tulpendag op de derde zaterdag van januari, net als in Nederland. In 2018 wordt National Tulpendag in België gevierd met een grootse Tulpenpluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen.

Hollandse Tulpendag

Start tulpenseizoen

De VLAM, de Belgische marketingorgansiatie voor bloemen, steunt hiermee de wens van de winkeliersvereniging van bloemisten, groothandelaren en kwekers om de start van het Tulpenseizoen groots onder de aandacht te brengen van de consumenten.

Aanjager gehele bloemensector

“Nationale Tulpendag is een uniek evenement en een enorme aanjager voor de gehele bloemensector. Het initiatief brengt de consument naar de winkel toe,” vertelt Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland. “Wat de kwekers in Nederland hebben bereikt is onevenaarbaar. Dat zien de landen om ons heen ook. Het succes komt mede tot stand door steun en betrokkenheid vanuit de hele sector. De Belgische sector pakt de bestaande succesformule met beide handen aan.”

Vanuit Tulpen Promotie Nederland is er een projectteam aangesteld dat de Belgische collega’s zal ondersteunen, bij de organisatie van het event.

Meer informatie op Tulpen.nl.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: 20 januari: Nationale Tulpendag 2018

amalia

Lentefeest

Tulpentijd is de periode van januari tot en met april waarin de meeste tulpensoorten, -kleuren en -vormen verkrijgbaar zijn. Ze zorgen altijd voor één groot lentefeest in huis. Dat vrolijke effect wordt extra versterkt doordat tulpen, in tegenstelling tot andere bloemen, doorgroeien in de vaas. Behalve een rijk kleurenpalet zijn tulpen ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Let bijvoorbeeld ook eens op de bloemvormen. Die variëren van rond tot grillig en van lelievormig tot gefranjerd.

de zwarte tulp

Queen of Night

Kleurrijke tulp

Er zijn tulpen in bijna alle kleuren van de regenboog. Geel, groen, rood, oranje, paars, roze en meerkleurig. Alleen blauw- en zwart gekleurde bestaan niet. Sommige soorten komen in de buurt van zwart, maar hebben eigenlijk een donkerpaarse tint, bijvoorbeeld ‘Queen of Night’.

Meer over nationale tulpendag

Lees ook deze berichten op GroenVandaag:

Nationale Tulpendag 2023 op Museumplein

En de vorige vieringen van deze bijzondere bloemendag