BERKEL-ENSCHOT – Basisschool Rennevoirt uit Berkel-Enschot wint de wedstrijd om de Gouden Bloembol van Bulbs4Kids. Presentator Lodewijk Hoekstra zette de basisschool vrijdag 27 mei in het zonnetje, omdat de leerlingen de mooiste schooltuin maakten met de bloembollen uit het Bulbs4Kids pakket.
 

Gouden Bloembol

I♥Rennevoirt
Jenaplanschool Rennevoirt ontvangt deze prijs omdat ze zich vorig jaar september, samen met 799 andere klassen uit heel Nederland, inschreven voor de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Aan deelname zat een foto- en videowedstrijd verbonden om het planten van de bollen nóg spannender te maken. Door het inzenden van foto’s en video’s maakten de deelnemende klassen kans op de Gouden Bloembol 2016. “Het was moeilijk om een keuze te maken tussen zoveel leuke inzendingen” vertelt Lodewijk. “De video compilatie waarin te zien is dat de hele school samenwerkt met het planten van bloembollen in combinatie met het in bloembollen geschreven woord ‘I♥Rennevoirt’, was de doorslag om Basisschool Rennevoirt de wedstrijd om de Gouden Bloembol te laten winnen.

bulbs4kids

Hét moment
De hele school is samengekomen in de aula om de week af te sluiten zoals altijd op vrijdagmiddag. Alle kinderen zijn onder de indruk van het heugelijk feest en wachten in spanning de komst van Lodewijk Hoekstra af. Na een enthousiaste toespraak van Jessica Ruitenberg (organisatie Bulbs4Kids), is het moment dan eindelijk daar. Lodewijk Hoekstra wordt met een daverend applaus het podium op geroepen. Vol energie vertelt hij over bloembollen en geïnteresseerd stelt hij de kinderen vragen over hoe ze het ontdekken van bloembollen hebben beleefd. Dan vraagt Lodewijk de klas van initiatiefneemster juf Ine, ook het podium op te komen. “Uit alle inzendingen van 800 klassen hebben jullie de Gouden Bloembol gewonnen. Van harte gefeliciteerd!” aldus Lodewijk. Luca neemt, uit naam van de hele school, De Gouden Bloembol 2016 in ontvangst en samen met Lodewijk, zijn klasgenootjes en juf Ine mag hij op de foto. Als kers op de taart krijgen alle 331 leerlingen een zakje dahlia’s mee naar huis èn een persoonlijke handtekening van Lodewijk.

Campagne Bulbs4Kids
Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen. Door met het in oktober ontvangen bloembollenpakket aan de slag te gaan, maakten alle deelnemende klassen op een spannende en educatieve manier kennis met de natuur. In het pakket zaten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Deelnemende scholen uit heel Nederland zonden honderden foto’s/video’s in van het plantmoment in september tot en met het bloeimoment in het voorjaar. Hiermee maakten ze kans op het winnen van de Gouden Bloembol 2016.

Hoekstra op basisschoolInschrijven nieuw seizoen
De inschrijving voor het nieuwe seizoen van Bulbs4Kids is onlangs geopend. Deelnemen aan Bulbs4Kids is eenvoudig. Meesters en juffen schrijven hun klas in op www.bulbs4kids.com voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het Bulbs4Kids-bloembollenpakket. Let wel op, want aan deelname zijn voorwaarden verbonden; de bloembollenpakketten zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8), de bloembollenpakketten worden alleen weggegeven aan basisscholen in Nederland, er wordt 1 pakket per basisschool weggegeven, en op is op.

Bron: iBulb