Groenere wereld -Presentatoren en hoveniers Ivo Putman en Lodewijk Hoekstra duiken helemaal in het thema ‘Growing Green Cities’ van Floriade. Niet alleen ontdekken zij in hun televisieprogramma’s alles bij de wereldtuinbouwtentoonstelling, beide mannen hebben er zelfs een eigen inspiratietuin ontworpen en aangelegd. Achter de doelstelling van de tuinen ‘Samen op weg naar een groenere wereld’ schuilt de positieve denkwijze die nodig is om stappen vooruit te kunnen zetten.

Groenere Wereld

ivo putman

Plantenwandeling en groenshows

Het Almeerse Productiehuis Stokvis Content produceert al jaren groenprogramma’s voor meerdere tv-zenders. De Grote Tuinverbouwing (SBS6) en Lodewijks Groene Geluk (RTL4) mogen bij Floriade in Almere dan ook niet ontbreken. Beide televisieprogramma’s volgen de ontwikkelingen bij Floriade al vanaf najaar 2021. Naast de aanleg van hun eigen tuinen brengen Ivo Putman en Lodewijk Hoekstra een bezoek aan diverse nationale en internationale deelnemers bij Floriade. Ook Rob Verlinden bezoekt Floriade regelmatig voor zijn plantenwandeling. De opzet van het park en de thematiek worden zo op verschillende manieren goed uitgelicht. Zo raken niet alleen bezoekers aan het park, maar ook mensen thuis geïnspireerd om groener en gezonder te leven. Daarnaast geven zowel Ivo Putman als Lodewijk Hoekstra diverse groenshows op het park om mensen nog meer te enthousiasmeren over groen.

groenere wereld

Growing Green Cities

‘Samen op weg naar een groenere wereld’ is het doel wat beide tuinen, gelegen op Green Island, uitstralen. ‘De Groene Ontmoeting’ is het thema van De Grote Tuinverbouwing. Omdat mensen steeds meer geïsoleerd leven in grote steden is een ontmoetingsplek in de binnenstad van groot belang. Van samen muziek of toneel maken in het prieel tot eigen fruit en kruiden plukken of zelfs vergaderen in de buitenlucht, alles kan in deze inspiratietuin.

Het groene geluk

De tuin van Lodewijks Groene Geluk prikkelt de bezoeker om groene wensen te uiten op social media. Maak een selfie met Lodewijk in een groene setting met als doel om de boodschap van ‘Het Groene Geluk’ met iedereen te delen.

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Boekentip: Niet het einde van de wereld