HILLEGOM – Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren duizenden kinderen hoe en wanneer ze dit moeten doen. Jong geleerd is immers oud gedaan. In de week van 4 oktober ontvangen maar liefst 2000 klassen, verdeeld over 3 landen, een Bulbs4Kids-pakket.

Bloembollen voor kinderen

Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan een miljoen bollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze 2000 klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

groenvandaag

Hoe werkt het?
Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen. Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een leuke foto- en videowedstrijd verbonden. Dat maakt het planten van de bollen nóg spannender! De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2017 én een leuke les over bollen.

Deelnemende basisscholen
De 2000 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 3 landen: 600 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 600 voor Engelse basisscholen en 800 voor Duitse basisscholen. Deze scholen hebben zich in mei en juni ingeschreven. Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn.

Groen is gezond
Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2000 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen, zodat kinderen met elkaar bloembollen kunnen ontdekken.

groenvandaag    groenvandaag

Wat is Bulbs4Kids?
Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen waarmee kinderen op een interactieve en spannende manier kennismaken met bloembollen. Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector.

Meer informatie, zie: Bulb4Kids