Urban Green City – Dé start van het tuinseizoen vindt momenteel plaats in de BrabantHallen te ‘s-Hertogenbosch. Tuinidee staat tot en met zondag 24 februari garant voor inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of je nu een onderhoudsvriendelijke tuin hebt, alles voor een gezinstuin zoekt of die tuinfanaat bent die op zoek is naar een beetje luxe.
Green Your Day, van bloem-stylist Romeo Sommers, laat met haar Urban Green City thema zien dat ook je balkon of kleinere stadstuin groen kunt maken en houden.

Urban Green City

tuinidee

TuinIdee

Daarnaast zijn er ook enkele tuinen en balkons van Sommers creatieve hand te bewonderen.
• De slimme stadstuin die weinig tijd kost en waarvoor je geen kennis hoeft te hebben van tuinieren. De allernieuwste, slimme technieken je kunnen helpen. Deze tuin bestaat uit makkelijke planten en tips om zo min mogelijk aan je tuin te doen maar toch optimaal te genieten.
balkon in de stad
• De stoere en industriële stadstuin heeft een eigentijds en industrieel uiterlijk. Het is een moderne stadstuin, met verse kruiden voor bij de barbecue en een lekkere haard voor de late zomeravonden.

Instagrammable terras, ideaal voor jonge mensen met weinig tuinervaring. Dit kleine dakterras laat zien hoe je deze trend naar buiten kunt doortrekken. Zo wordt je terras ook ‘Instagrammable’.
urban green city tuinidee
• Het Kruidenbalkon. Het zelf kweken van kruiden en groenten is nog steeds populair. Je ziet ook meer aandacht voor het verwerken van kruiden in warme en koude dranken. Denk aan kruidenthee of lekkere cocktails. Op het eigentijdse kruidenbalkon zie je dat je weinig vierkante meters nodig hebt!

Werelds balkon, een eigentijds en trendy balkon dat voor het ultieme vakantiegevoel zorgt. Planten worden gecombineerd met accessoires en souvenirs uit de hele wereld.

Creatieve balkon, ook op een paar vierkante meters kun je koken, tuinieren en genieten. Met een beetje creativiteit wordt je balkon een heerlijke plek.

romeo sommers

Romeo Sommers

Verticale tuin met beperkt budget. Verticale tuinen zijn zeer populair op dit moment. Vaak zijn deze alleen erg prijzig. Een leuk en budgetvriendelijk alternatief is om zelf een eigen plantenwand te maken.

Verticale tuin voor vlinders en bijen. Bijen en vlinders zijn zeer belangrijk voor ons en horen in elke tuin. Daarom laten we je een wand zien met een eigentijds insectenhotel! Mooi om te zien maar bovenal goed voor bijen en vlinders.
Tuinidee is er nog tot zondag 24 februari.

Meer over Green Your Day en Romeo Sommers zie het inspiratieplatform. En zie GroenVandaag.

Zoe ook GroenVandaag Facebook voor het fotoalbum.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Inspiratietuinen groot succes op TuinIdee 2018