Inspiratietuinen groot succes – Veel bekijks voor de inspiratietuinen op de 26e editie van TuinIdee, die van 22 tot en met 25 februari plaatsvond in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en bijna 27.000 bezoekers trok. Bezoekers lieten zich volop inspireren en informeren over trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van (duurzaam) tuinieren. Daarnaast konden zij hun tuin opnieuw laten schetsen door gespecialiseerde vakmensen in het tuinatelier en werden er – nieuw dit jaar – diverse workshops aangeboden.

Inspiratietuinen groot succes

tuininpiratie

Tuinidee 2018

Organisator Jennie Elzinga: “Er was veel belangstelling voor de grote inspiratietuinen die zich direct achter de nieuwe entree bevonden. De tuinen werden op een natuurlijke wijze belicht door het glazen dak in de entree. Bezoekers konden niet alleen in de inspiratietuinen rondkijken maar deze ook van bovenaf bewonderen door de gecreerde daklounge.”

Jong publiek

TuinIdee 2018

Door de complete transformatie van het eventconcept trok Tuinidee dit jaar een bredere en met name jongere doelgroep uit Nederland, Belgie en Duitsland.
“Met name op zaterdag was er topdrukte tijdens de diverse podiumpresentaties van onder andere Rob Verlinden en (boer) Tom Groot”, aldus Jennie Elzinga. “Jurgen Smit zorgde er ook dit jaar als theatermoderator weer voor dat er dagelijks een gevarieerd programma op het podium te volgen was.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Green Your Day presenteert Urban Green City op TuinIdee

Tuinieren

De verscheidendheid aan nieuwe beurscategorieen zorgde voor een wijziging in het aanbod op de beursvloer. Dit jaar was er alleen nog ruimte voor exposanten met een insteek gekoppeld aan tuinieren. Zo waren er dit jaar niet alleen heuse bijenvolken te bewonderen, maar werd er ook stilgestaan bij afwateringsproblematiek en de impact hiervan op onze directe omgeving.

Uit een eerste peiling onder exposanten bleek dat bezoekers veel en concrete interesse hadden in nieuwe tuinproducten, beplanting of het inrichten van de tuin. Ook de positieve media-aandacht stemden tot tevredenheid.

De volgende editie van TuinIdee vindt plaats van 21 t/m 24 februari 2019 en wordt wederom in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch gehouden. Meer informatie hierover is te vinden op www.tuinidee.nl.