Tuinidee 2019 – Van 21 tot en met 24 februari 2019 wordt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch een nieuwe editie van TuinIdee gehouden: de aftrap van een nieuw tuinseizoen. Het grootste tuinevenement van Nederland besteedt dit keer speciale aandacht aan ecologisch en duurzaam tuinieren. Bovendien doe je volop ideeën op in bijvoorbeeld de kindertuin, de luxe tuin, de kleine m² tuin en de balkontuin. TuinIdee telt jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers en is daarmee hét inspiratie-event op tuingebied.

tuinidee 2019

TuinIdee 2019

Start tuinseizoen

TuinIdee 2019 kenmerkt zich door vijf verschillende inspiratietuinen met een totaaloppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden. De tuinen zijn verspreid over de verschillende hallen en hierin verschilt TuinIdee in opzet van haar vorige editie.

Groen Welkom is de tuin in de grote entreehal. In de andere hallen ontdek je de Gezonde tuin, de Onderhoudsvriendelijke tuin, de Kindertuin en de Postzegeltuin met volop ideeën voor vierkante metertuintjes. De tuinen hebben een eigentijds ontwerp en besteden aandacht aan natuurlijk spelen, moestuinieren en natuurlijk en ecologisch tuinonderhoud. Voor iedereen met een tuin, balkon of terras.

Nieuwsgierig naar de Tuintrends van 2019, lees dit artikel op GroenVandaag: Trendtuinen 2019: klimaatbestendig, slim en eigentijds.

tuinidee 2019

Thema’s

TuinIdee 2019 kent drie thema’s: Jouw Oase, Het Buitenleven en Groen Doen. De hallen zijn zo ingericht dat de sfeer van elk thema goed naar voren komt, met inspiratietuinen, exposanten, gereedschappen en bijzondere producten.
Tuinmeesters staan klaar met advies. Op de groene markt kunnen bezoekers deco, accessoires en culinaire specialiteiten shoppen en in het Tuinatelier een gratis tuinschets laten maken. Er zijn creatieve workshops en in het Tuintheater kan men presentaties bijwonen.

Kortom, een heerlijk dagje vol groene inspiratie.

tuinidee 2019

Praktische informatie

TuinIdee is van donderdag 21 februari tot en met zondag 24 februari 2019 geopend van 10.00-18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,- per persoon in de online voorverkoop of € 16,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op tuinidee.nl

Maar misschien moet je eerst wel drastisch verbouwen, voordat je over een nieuwe tuin kan dromen

TuinIdee komt terug in 2024

TuinIdee, dat gepland stond om van 23 februari tot en met zondag 26 februari 2023 te worden gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, zal opnieuw worden verplaatst naar 2024. De beurs zal nu gaan plaatsvinden van donderdag 22 februari tot en met zondag 25 februari in 2024.