Colorita. Deze kwalitatieve pot-alstroemeria’s bloeien door middel van unieke hybride genetica de gehele zomer door. De wilde tekeningen van de bloemblaadjes en de sprankelende kleuren komen goed tot uiting als per kleur in een pot of in de tuin wordt geplaatst. De bloeiende tuinplant Colorita is er in zeven sprekende kleuren: wit, rood, geel, oranje, roze, paars en tweekleurig.

colorita

Colorita

3 sterke punten van deze pot-alstroemeria:

1- Langere bloei

Door de unieke Colorita hybride genetica steekt de plant haar energie in het maken van nieuwe bloemen in plaats van het maken van zaad in de zaaddozen. Ze bloeien de gehele zomer door.

2- Bijvriendelijk

Door de hoeveelheid nectar en stuifmeel zijn de Colorita-soorten gewilde planten voor bijen. De zichtbare richtlijnen voor nectar op de bloemblaadjes leiden de bijen naar de bron van hun voedsel, terwijl de open bloemvorm hen een gemakkelijke toegang en bescherming tegen de wind biedt.

3- Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid

Het kwaliteitsproces begint natuurlijk al bij veredeling en de genetica. In het lab worden de planten vermeerderd en niet gescheurd. Dit zorgt voor uniforme en sterke planten.

Pot Alstroemeria

Colorita is een verleidelijke plant, die van ieder balkon, terras, patio of tuin een kleurrijk feest maakt. Zet op een prominente plaats en geniet een zomer lang van haar kleurrijke enthousiasme.

colorita

Verzorgingstips

De tuinplant heeft niet veel onderhoud nodig. De uitgebloeide bloemen smetten niet en hoeven dan ook niet te worden verwijderd.

Mesten
Het is wel belangrijk om regelmatig extra mest te geven, want de wortelstokken gebruiken veel voeding. Eens per maand algemene tuinmest toevoegen voldoet uitstekend.

zomerbloeiersDoorbloeien
Om  extra lang te laten bloeien, kun je het beste de uitgebloeide bloemtakken tot boven de wortel verwijderen. Alle energie van de plant gaat dan naar de nieuw te vormen scheuten toe. Na ongeveer 5 tot 6 weken zul je de nieuwe bloemen al zien.

Regelmatig watergeven
Heb je in potten op je terras of balkon staan? Geef dan vooral op zonnige dagen regelmatig water.

Houd slakken weg
De plant is ongevoelig voor de meeste ziekten en plagen. Gebruik alleen wat slakkenkorrels tegen slakken.

Half-winterhard
Colorita is half-winterhard en kan enige vorst goed verdragen. Zonder afdekken overleeft in Nederland zo’n 70% van de planten de winter. Bij afdekken met stro overleven vrijwel alle planten.
Planten in potten bevriezen sneller en kunnen beter op een vorstvrije plaats overwinteren. Als de planten in het voorjaar weer gaan groeien, komen de planten sneller in bloei met wat extra mest.

Colorita is veredeld door Royal van Zanten.