OEGSTGEEST – Last van stress? Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat het eten van een honingmeloen helpt tegen stress. Voor de mensen die zich snel opgefokt voelen en tijdens een stressvolle periode wel wat hulp kunnen gebruiken is het eten van een hongingmeloen dan ook de perfecte oplossing.

Een honingmeloen bevat het enzym superoxide-dismutase, dit enzym bevat antioxiderende eigenschappen die onder andere de stress verminderen en hun steentje bijdragen bij de strijd tegen vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen. De honingmeloen bewijst dan ook wel weer dat gezond eten ook heel lekker kan zijn.

Door Joey Krop

 

Honingmeloen

Stress? Eet honingmeloen

 

Wist je dat een honingmeloen…

– Niet alleen zorgt voor stressvermindering, maar ook nog eens bloeddrukverlagend is? Door de grote hoeveelheid kalium is het dan ook een gezonde snack voor iedereen die kampt met een verhoogde bloeddruk.

– Kan bijdragen bij een gezonde levensstijl? Doordat deze snack bomvol antioxidanten zit, geeft het een ware boost aan je lichaam.

– De concentratie dusdanig kan verbeteren dat het gebruik ervan door wetenschappers wordt aangeraden tijdens examens en tentamens?

– Kan helpen bij gezond afvallen? Deze traktatie bevat bijna geen kilocalorieën en zit bomvol gezonde voedingswaarden die je lichaam stimuleren om vet te verbranden.

 

Nuttig feestmaal

Trakteer je lichaam eens op een waar feestmaal tegen stress. Maak bijvoorbeeld eens een frisse salade of eet ze met een plak rauwe ham en laat de meloen haar wonderen verrichten.

 

Meer weten over de honingmeloen lees op Honingmeloen.nl alles wat er te weten valt over dit superfood.

 

[Foto-credits:
-intro-foto, rgb stock, TACLUDA,Adrian van Leen
-foto in tekst, Unsplash, Photos for everyone, Brooke Lark
]