LEIDEN – Het winterprogramma van de Hortus staat in het teken van specerijen. Onno Kleyn hield afgelopen zondag een uitverkochte lezing, en afgelopen week zijn er nieuwe bordjes neergezet bij de gewassen in de tropische kassen die zorgen voor de vele smaken in ons eten. Nootmuskaat, peper, kruidnagel, kaneel etc.
 

Specerijen

Vanaf 2 januari, na de kerstvakantie, krijgen bezoekers een gratis receptenboekje mee bij binnenkomst. De recepten zijn geschreven door Onno Kleyn, de uitleg van de verschillende planten door de Hortus.

Zondagwandeling tropische kassen
Zondag 11 december organiseert Hortus weer een zondagwandeling. U hoort over het onderzoek in de Hortus en de rondleider wijst u bloeiende of bijzondere planten aan. Zelfs op de grauwste winterdag is in de tropische kassen nog veel te zien en te genieten: fraai gevormde vleeseters, verrassende bloeiers, blad in allerlei vormen, kleuren en maten – en natuurlijk onze aquariumbewoners.

Laat u de bijzonderheden wijzen en bijpraten over het wetenschappelijk onderzoek dat in de Hortus gedaan wordt. Deze rondleiding wordt gegeven door Cisca van der Zwan en Fred Weber. PhD onderzoeker Roderick Bouman is in de kassen aanwezig om over ‘zijn’ plantenfamilie Phyllanthus te vertellen.

Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.