Igpoty 2017 – In 2017 is de Hortus wederom gastlocatie voor de befaamde IGPOTY tentoonstelling. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen en is ’s wereld grootste op het gebied van tuin-, en plantfotografie.

Igpoty 2017

Tentoonstelling

De tentoonstelling in Amsterdam toont een selectie van meer dan 30 winnaars en genomineerden uit de 2017 Competitie. De foto’s in de Hortus zijn te zien van 24 maart tot 18 juni 2017.

Tuinfotografie tentoonstelling in de Hortus Amsterdam

Hele wereld

Fotografen van over de hele wereld doen mee aan IGPOTY 2017, die elk jaar van maart tot oktober wordt gehouden. De thema’s zijn tuinen, natuur, bloemen planten en landschappen. Inmiddels is IGPOTY de belangrijkste competitie op het vakgebied van planten- en tuinfotografie.
Ieder jaar in februari worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De tentoonstelling staat dan in Kew Gardens in Londen. Daarna reist deze tentoonstelling de wereld rond; tuinen in Engeland, maar ook de Botanische Tuinen van Sydney, New York, Zweden en ook in de Hortus Amsterdam.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Je iPhone-hoesje zo groen denken als je wil

Bloemenmacro’s

De tentoonstelling bestaat uit beelden van winnaars en genomineerden. Deze zijn geselecteerd in verschillende categorieën; van indrukwekkende bloemenmacro’s tot mistige bossen en adembenemende landschappen; allen geïnspireerd door de wonderlijke wereld van planten.

Tuinfotografie tentoonstelling in de Hortus Amsterdam

Tijdens de tentoonstellingsperiode organiseert de Hortus diverse workshops, lezingen en andere activiteiten omtrent (tuin) fotografie. Meer hierover op de website www.dehortus.nl en op facebook onder hortusamsterdam. Meer over de tentoonstelling is te vinden op www.igpoty.com.

International Garden Photographer of the Year continues to be one of the world’s most respected photography competitions and exhibition, particularly within the genres of garden, plant, flower and botanical photography.

De Hortus Botanicus Amsterdam is het hele jaar dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam, info@dehortus.nl

Bij de foto’s
Foto 1
Mandy Disher uit Cambridgeshire, England, UK, een Alpine Hypericum.
Foto 2: In de binnenzijde van een zwarte boon lijken kleine zwarte bontjes in een golvend landschap te staan. Fotografe: Minghui Yuan, uit Wuhan City, China.
Foto 3: IGPOTY in de Hortus in 2016.