HEM – Impatiens Beacon. Prachtige Impatiens kunnen in de zomer eigenlijk niet missen. Rood, wit, paars, roze, in een bak, in volle grond, in een border of in een hangbak: alles kan met deze mooie plant. Met zijn lange bloeitijd is het extra lang genieten van deze Impatiens. Vaak komt helaas de (valse) meeldauw om de hoek kijken. Maar met de Impatiens Beacon van PanAmerican Seed is dit probleem voortaan opgelost en kun je langer van de prachtige kleuren genieten.

Impatiens Beacon

impatiens wit

Sterk tegen valse meeldauw

Nu een ruim jaar op de markt: de Impatiens Beacon van PanAmerican Seed. Een uitgebreide, kleurrijke serie met grote bloemen. Een serie welke hoog resistent is tegen de bekende plasmopara obducens, de veroorzaker van valse meeldauw bij Impatiens. Omdat de Beacon serie vergelijkbare plantopbouw, bloeitijd, teelteigenschappen en bloemgrootte heeft als bijvoorbeeld de Impatiens Super Elfin is de Beacon een perfecte vervanger voor andere Impatiens om zo valse meeldauw buiten de deur te houden.

Na veel proeven door zowel onze veredelaars als extern bij jonge planten producenten, telers en (universitaire) onderzoeksinstellingen bleken eensgezinde uitkomsten: de Beacon bezwijkt niet onder infectiedruk van valse meeldauw. Daarnaast bleek uit de onderzoekresultaten ook dat de verschillende kleuren in de serie zeer uniform zijn. Een sterke plant dus.

Help mee voor het Penderfonds

Naast de hoge resistentie en uniformiteit heeft de Impatiens Beacon nog een maatschappelijk voordeel. De aankoop van een Impatiens Beacon door de consument heeft nog meer pluspunten. Nu alle ziektes in de plant worden verslagen door de Beacon, wil PanAmerican Seed dit voortzetten voor mensen. Een percentage van de opbrengsten van de Beacon wordt ieder jaar aan een andere stichting gesponsord. Voor dit jaar is er gekozen voor het Penderfonds voor onderzoek naar de zeldzame ziekte longfibrose.

Met de donatie kan het Penderfonds (mede)financieren van onderzoek naar de ziekte en de kwaliteit van levens van patiënten verbeteren. Help je mee?

Impatiens Beacon®, een krachtige, stralende plant met een maatschappelijke boodschap

Bezoek www.beaconimpatiens.com voor meer informatie.