Insecten in beeld – Bessenschildwants, goudwesp, weidebeekjuffer, koninginnenpage… in de Historische Tuin kom je deze beestjes momenteel allemaal tegen. Het museum in Aalsmeer houdt deze maanden een tentoonstelling met grote foto’s van fascinerende insecten. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een fotowedstrijd.

Insecten in beeld

Introfoto: Vlieg op bloem, Eric Jobse.

Plant & Insect

Plant & Insect is in 2024 het jaarthema van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. Museum Historische Tuin Aalsmeer speelt hierop in met een fototentoonstelling. Op twintig afbeeldingen wordt getoond hoe gevarieerd, fraai en soms verbazingwekkend de insectenwereld is. De foto’s zijn gemaakt door fotografen van de natuurwerkgroep van Fotoclub Perspektief uit Houten. Van de steenrode heidelibel tot de blauwe breedscheenjuffer, de fotografen zijn erin geslaagd deze kleine beestjes in de natuur prachtig vast te leggen. De foto’s zijn verspreid over de Tuin, binnen en buiten, te vinden.

Waar vind je kamille in de natuur? Kamille groeit in verschillende delen van de wereld, vooral in Europa, Noord-Amerika en Azië. Je vindt het in velden, langs wegen, in tuinen en op braakliggende terreinen. Het is een taaie plant die weinig eisen stelt aan de bodem en het klimaat, waardoor het vaak als een wilde plant kan worden aangetroffen. Ogen open en plukken dus, als je op pad bent!

Foto: Koninginnenpage, Connie Posthuma.

Fotowedstrijd

Het museum nodigt bezoekers en belangstellenden uit om ook zelf aan de slag te gaan. Tot 1 juli is het mogelijk om mee te doen aan een fotowedstrijd met het thema insecten. Ga naar buiten, maak een mooie foto van een bijzonder insect en stuur hem in! Er zijn leuke prijzen te winnen, waaronder een grote afdruk van je eigen foto en de mogelijkheid om deze te exposeren. Alle voorwaarden staan op: https://www.historischetuinaalsmeer.nl/beleef/fotowedstrijd/.

Historische Tuin

De fototentoonstelling over insecten is tot 1 augustus in het museum te bekijken. De Historische Tuin bevindt zich aan het Praamplein in Aalsmeer. Entree: € 6,50 of gratis met museumkaart. Meer informatie: https://www.historischetuinaalsmeer.nl/.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Historische Tuin in het teken van de hortensia

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Seringenweekend 2024 opent seizoen van de Historische Tuin