Voorkant van jouw huis – De voorkant van jouw huis is het eerste wat mensen zien. Maar nog belangrijker: het is ook het eerste wat jij ziet als je thuiskomt. Daarom wil je waarschijnlijk dat de voorkant van het huis er verzorgd en uitnodigend uitziet. Ben je van plan om binnenkort de voorkant van jouw huis aan te pakken? Dan hebben wij een paar mooie tips ter inspiratie.

Voorkant van jouw huis

Houd rekening met deze praktische zaken

Voordat je aan de slag gaat, zijn er een paar praktische zaken die goed zijn om door te nemen. Natuurlijk begint elke verbouwing met een budget. Afhankelijk van het budget kun je wel of niet bepaalde keuzes maken. Het is daarom goed om meteen een budget voor de verbouwing vast te stellen. Daarnaast hebben veel huizen te maken met vergunningen die nodig zijn voor het verbouwen van de voorkant van het huis. Dit heeft ermee te maken dat de voorgevel van een huis vaak niet mag worden aangepast vanwege het straatbeeld. Daarom is het verstandig om vooraf te onderzoeken waar je een vergunning voor aan moet vragen. Ten slotte is het altijd goed om een beetje rekening te houden met de stijl van de rest van het huis. Het klinkt voor de hand liggend, maar uiteindelijk wil je dat het resultaat mooi aansluit bij de rest van het huis.

Plaats een deurluifel

Een effectieve ingreep in het verbeteren van de voorkant van jouw huis is het plaatsen van een afdak boven de voordeur, ook wel een deurluifel genoemd. Een deurluifel geeft het huis namelijk in een klap een hele hoop uitstraling. Natuurlijk beschermt een deurluifel ook tegen wind, regen en de zon. Bovendien is een deurluifel vrijwel altijd in de stijl van een huis te verkrijgen. Als je een oud huis hebt, kun je voor een traditionele deurluifel gaan en als je een nieuw huis hebt, kun je een van de modernere modellen kiezen. Een deurluifel is daarmee een multifunctionele ingreep in de voorkant van jouw huis.

luifel beauty

Overweeg verschillende soorten materiaal

Bij het verbouwen van de voorkant van jouw huis kan de keuze in materiaal cruciaal zijn voor het neerzetten van het beoogde resultaat. Daarnaast maakt de keuze in materiaal ook het verschil op het gebied van isolatie en duurzaamheid. Je kunt dus alle kanten op met de keuze in bouwmateriaal. Zo kun je natuurlijk kiezen voor hout, als je voor een klassieke uitstraling gaat. Echter, hout heeft als groot nadeel dat het niet weersbestendig is. Dat maakt hout niet zo duurzaam, omdat het na enige tijd al flink onderhoud vereist of zelfs aan vervanging toe is. Onderhoudsarme materialen die bovendien goed isoleren zijn bijvoorbeeld aluminium en kunststof. Beide materialen zijn daarom ook populair bij het plaatsen van een deurluifel. Door van tevoren in de praktische zaken te duiken, effectieve ingrepen te doen en de juiste materiaalkeuzes te maken, heeft je huis binnen de kortste keren de voorkant die je voor ogen had.

Fotocredits introfoto: Mel_88, op Pixabay.