Uniek dienstverband – 50 dienstjaren is al uitzonderlijk, maar het jubileum is werkelijk uniek als dat ook nog eens bij 1 werkgever is. Thijs Meijers tekent voor dit gouden jubileum. Vandaag was hij een halve eeuw werkzaam bij Boomkwekerij Darthuizer in Leersum.

Uniek dienstverband

Leerling boomkweker

Begonnen als leerling boomkweker en straks geëindigd als vrachtwagenchauffeur zag Meijers veel veranderen en maakte hij drie directiewisselingen mee. Om hem te eren heeft de gemeente Leersum besloten de straat langs het bedrijf naar hem te vernoemen: Thijs Meijersweg. Op de foto overhandigt Darthuizer-directeur Guido Ilsink het straatnaambord.

Bomen, heesters en rozen

Boomkwekerij Darthuizer is al sinds 1924 gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment beplanting, speciaal geschikt voor de openbare ruimte. Elk product wordt gekweekt in combinatie met de beste grondsoort: bomen op de Brabantse zandgronden, bosplantsoen in Zundert, vollegrondsteelt in Boskoop, heesters en rozen in containers in Leersum.

Fleurige binnensteden

Darthuizer staat met hun tak Oase Lease ook bekend voor het opfleuren van talloze Nederlandse binnensteden, zoals Roermond, Amsterdam en Leiden. Bloeiend kleurrijk zomergoed wat de stenen omgeving een zacht geheel geeft en de bewoners en stadsbezoekers een comfortabel gevoel geeft. Bovendien ook nog een goed voor de biodiversiteit. In 2018 werd het succesvolle standaard assortiment geranium en surfinia uitgebreid met zomerbloeiers die relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Arnoud Oortwijn, salesdirecteur Oase Lease: “Door het toevoegen van bij- en vlindervriendelijke planten dragen onze concepten bij aan meer biodiversiteit in het stedelijk gebied.”

LEESTIP: Lees ook dit artikel over onze leefomgeving op GroenVandaag: Leefomgeving opwaarderen met openbaar groen

Vergroenen

Het belang van een groene leefomgeving krijgt meer aandacht in onze samenleving. Duurzaamheid is niet langer een kreet. We praten er niet alleen over, we doen er ook wat aan. Zo werken op tal van plaatsen in Nederland overheden en groenvoorzieners samen aan een groene opwaardering van de openbare ruimte. Met alle positieve gevolgen vandien.