Kerstboom vervanger – Maar liefst 2 miljoen worden er jaarlijks verkocht, van Nordmann tot Blauwspar. In iedere woonkamer wordt er wel een plekje gevonden voor de kerstboom. In het nieuwe jaar gaat de boom eruit, traditiegetrouw op 6 januari. Maar wat doe je met die lege plek die dan ontstaat als de kerstboom weg is? Een mooie kamerplant erin!

Kerstboom vervanger

Kerstboom eruit, kamerplant erin

Wij geven je de top 5 kamerplanten om te kopen als vervanger van je kerstboom. Tip: kies voor een wat grotere maat of een brede plant, die qua lichtval goed past op de plek waar je kerstboom stond. Een kamerplant boompje kan ook een leuke vervanger zijn voor de kerstboom. Zo vul je de lege ruimte optimaal in!

grote kamerplant als kerstboom vervanger

1- XL Kentia Palm

De XL Kentia is onze grootste kentia en wordt geleverd met een hoogte van 160 cm! Ideaal dus om de ruimte meteen te vullen. De XL Kentia is een sterke en elegante plant en staat in de top 10 kamerplanten. Nog een voordeel: hij doet het erg goed in (half)schaduwrijke plekken, dus zet hem gerust in een wat donker hoekje.

grote kamerplant

2- Strelitzia Nicolai Paradijsvogelplant

De Strelitzia heeft mooie, donkergroene bladeren, die naarmate de plant ouder wordt steeds groter worden. De hoogte is 135 cm met een potmaat van 27 cm! Zet de Strelitzia nicolai zo dicht mogelijk in de buurt van het licht. Ideaal als je kerstboom op een lichte plek stond!

6 grote kamerplanten

3- Schefflera Vingersboompje

Een leuk boompje als vervanger voor je kerstboom! De Schefflera wordt ook wel vingersboom genoemd. Het is een plant die de ruimte goed opvult doordat er van boven tot onder bladeren groeien. Het is geen heel moeilijke plant om te verzorgen: zorg voor een redelijk lichte plek en geef af en toe wat water. Ideaal als je wat minder groene vingers hebt! Deze plant wordt geleverd in een pot van 30cm met een hoogte van 125 cm.

grote kamerplant als kerstboom vervanger

4- Croton Iceton

Voor een bijzonder boompje moet je bij de Croton zijn. De Croton staat bekend om zijn vele verschillende verschijningen. Deze Iceton valt op doordat het blad eerst heel licht geel is en dan langzaam zal veranderen in donkergroen met rode accenten. De plant is redelijk makkelijk te verzorgen: kies een lichte plek uit en zorg voor voldoende water en je hebt er lang plezier van! Dit is een mooie Croton van 120 cm hoog.

grote kamerplant als kerstboom vervanger

5- Dracaena Warneckei

De Dracaena, of Drakenbloedboom, geeft snel weer een tropisch tintje aan je interieur met deze luchtzuiverende kamerplant. Een Dracaena is heel makkelijk te verzorgen, doordat hij best wel even zonder water kan. Je ziet ze in veel huiskamers en zijn perfect als je minder groene vingers hebt! De Dracaena heeft een hoogte van 120 cm.

Tulpendag

En vergeet deze maand niet te genieten van Nationale Tulpendag, zaterdag 21 januari op het Museumplein in Amsterdam, gratis tulpenplukken. Tulpendag is het startsein voor het 100- dagen durende snijtulpenseizoen.