Kamerplanten kopen – Kamerplanten kopen is niet eens zo gemakkelijk. Welke moet je kiezen? In de tuincentra is de een nog mooiere dan de ander. En het lijkt wel of ze steeds exotischer worden. Er zijn er met sierlijke bloemen, met vrucht, met robuust blad of juist dikke stammen. En dan heb je nog de decoratieve bladplanten, zoals de Monstera en de Calathea.
Van al die rare namen, raak je trouwens ook een beetje in de war. Olifantsoor, Pannenkoekplant, Vrouwentong, Geldboom, Suikerdruifje. Moeilijk om wijs uit te worden. Maar het meest lastige is nog, waar je de gekochte kamerplanten het best in je huis neer kan zetten.

calathea

Kamerplanten kopen

Toen internetshoppen al een tijdje bestond, bleef het lang de vraag of kamerplanten ook digitaal gekocht zouden gaan worden. Waren we niet te veel gewend aan het zien, ruiken en voelen. Konden plaatjes wel op tegen de geweldige presentaties in de winkels. Die vraag is inmiddels wel beantwoord. Ook op het web zijn kamerplanten niet meer weg te denken, zie bijvoorbeeld PlantenShop24.nl.

Fysiek en digitaal, verleiden en gemak

Fysieke en digitaal zitten elkaar niet in de weg, zoals aanvankelijk werd gedacht, maar vullen elkaar aan. We shoppen niet allemaal op dezelfde manier, sterker nog, elke consument bedient zich van zowel winkel als het web. We gaan naar de winkel voor ons vermaak en om ons te laten verleiden en we gaan naar het web om gemak.

kamerplanten kopen

Inspiratie en vraag

Dat laatste blijkt voorla een sterk punt voor wie het druk heeft. Met name de jongere generatie, die toch al niet bijzonder vaak naar het tuincentrum bezoekt. De wegkoper is ook directer in zijn aankoopgedrag. Rationeler. Komt eerder to the point, er moet immers een probleem opgelost worden. Welke kamerplant zet ik in de zon, heeft veel water nodig, kan goed tegen een donkerder plekje en is giftig voor mijn kinderen en of huisdieren. Welke kamerplanten zijn gemakkelijk in onderhoud? Op het web is dit doorgaans veel sneller te vinden, dan in de winkel. Waar de winkel veelal uitgaat van de inspiratie, werkt het web vanuit een vraag.

Versheid

Dat bezorgen wat kost, dat is nog maar de vraag, want bespaar je ook geen tijd en de zorgen om vooral de grote kamerplanten heel thuis te krijgen. Wat versheid betreft kan het web ook zijn partijtje meeblazen. Webshops betrekken hun kamerplanten rechtstreeks van de kweker.

Fotocredits
-introfoto: Huy Phan op Unsplash.
-foto 2: Severin Candrian op Unsplash.
-foto 3: Sarah Shull op Unsplash.