LISSE – Keukenhof is een park om van te genieten. Maar u kunt er ook inspiratie opdoen voor uw eigen huis en tuin. Dit seizoen zijn in Keukenhof inspiratietuinen te zien die prachtig aansluiten bij de huidige trends.

Keukenhof inspiratietuinen

Gouden Eeuw-tuin
Tijdens de zoektocht naar handelsroutes reisden botanisten mee om nieuwe soorten te ontdekken. Ze tekenden en beschreven vele soorten in schitterende boeken. Op schepen werden de bloemen en planten onder moeilijke condities mee naar huis genomen. Daar stonden ze als pronkstukken in de botanische tuinen en in de grote grachtenhuizen. Deze tuin is een eerbetoon aan de moedige ‘plantenzoekers’ van de Gouden Eeuw.

Gouden_eeuw    Delfst_blauw

Delfts Blauw-tuin 
Halverwege de zeventiende eeuw lukte het pottenbakkers in Delft aardewerken kopieën van het Chinese blauwwitte porselein te maken. Delfts Blauw werd enorm populair. Ook nu nog wordt de blauwwit combinatie veel gebruikt, zoals in deze tuin met een prachtig assortiment blauwe en witte voorjaarsbolbloemen.

de_kas_moestuin

Moestuin
Hier is goed te zien hoe bloembollen een moestuin al vroeg in de lente tot een aantrekkelijk geheel maken. Elke week een verse bos tulpen in de vaas uit eigen tuin, hoe leuk is dat.

love_garden_-_sfeerbeeld_2.j    

Romantische tuin
Verliefd, verloofd of getrouwd, deze meest romantische plek in Keukenhof mag u niet missen. Een sfeervolle tuin met bolbloemen in lieflijke tinten. Neem plaats onder het prieel en deel uw liefde met de andere bezoekers van Keukenhof door hier uw liefdesbericht achter te laten.

robs snoezeltuin    robs snoezeltuin2

Rob’s snoezeltuin
Een nieuwe inspiratietuin van Nederlands bekendste TV-tuinman, Rob Verlinden: de snoezeltuin. Dit is een tuin waar voelen, ruiken en kijken centraal staat. Een tuin vol verrassingen.

Strandtuin
Dat willen we allemaal wel, een tuin om in te kunnen relaxen als op het strand. Helmgrassen, zand en surfen op de golvende bloemenborder. Als contrast een tropische sfeer van felgekleurde tulpen, exotische keizerskronen en palmen. In de lente is het dan al snel genieten van een zomers strandgevoel.

Vintage-tuin
Een tuin met een nostalgisch gevoel, door het gebruik van stoere planten gecombineerd met vintage elementen. Een niet alledaagse combinatie van planten en een imposant assortiment aan bolbloemen.

Meer informatie over de inspiratietuinen, zie www.keukenhof.nl