EMMELOORD – Eind april en begin mei staan alle tulpenvelden in de Noordoostpolder in bloei. De 106 kilometer lange Van Staveren Tulpenroute gaat langs buitengewone bezienswaardigheden in Noordoostpolder en langs de prachtigste bollenvelden.

Tulpenroute

Het Profytodsd Tulpenfestival is van 22 april t/m 7 mei.

106 km lange route
In de Noordoostpolder vindt u de grootste bloembollenvelden van het land. Jaarlijks trekt de tulpenroute duizenden bezoekers die de kleurenpracht met eigen ogen willen bewonderen. De 106 kilometer lange tulpenroute kan met de auto, op de fiets of met een bus. Op het tulpenbelevingsveld zijn veel activiteiten zoals workshops, een tulpenshowtuin met 460 soorten tulpen, selfievelden, speelgelegenheid voor de kinderen en een pop-uprestaurant met terras naast de tulpen.

Tip: Komt u van de A6 neem dan afslag 15 (Emmeloord De Munt) of 16 (Bant, Luttelgeest) om op de route te komen. Klik hier voor de tulpenroutekaart.

Aan de tulpenroute is een Mondriaan schilderij ingeplant, een schilderij van zesduizend vierkante meter uitgebeeld door prachtige tulpen in de primaire kleuren rood, wit en geel en een paarsblauwe tulp.

tulpenfestival

Tulpenfototentoonstelling
Tijdens het Profytodsd Tulpenfestival is er weer een tulpenfototentoonstelling, waar een selectie wordt getoond van de mooiste tulpenfoto’s die in 2016 zijn ingezonden. Locatie tulpenfototentoonstelling: Party Bowlinghouse De Ducdalf, Westerrand 38, 8311 AN Espel.