Helleborusssen – Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborussen in De Stekkentuin te Espel en in De Goldhoorn Gardens te Bant:twee voorjaars-poldertuinen bij uitstek.

Helleborussen

Op drie vrijdagen en zaterdagen en één zondag, te weten vrijdag 10 en zaterdag 11 en zondag 12 maart, vrijdag 17 en zaterdag 18, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke Helleborussen.

winterbloeier    winterbloeier

Stekkentuin

In De Stekkentuin kan men de honderden verschillende Helleborusplanten in allerlei kleurschakeringen bewonderen. Talrijke bijzondere soorten en variëteiten van deze opvallende voorjaarsbloeiers zijn hier in de borders te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig. Op het erf kunnen liefhebbers rondwandelen tussen de vele zelf gekweekte bloeiende zaailingen.

Naast de honderden Helleborussen in de volle grond, staan er ook diverse variëteiten in pot.

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur.

Goldhoorn

De Goldhoorn Gardens in Bant is tijdens deze dagen ook open: hier kan men vele tientallen Helleborussen  en voorjaarsbollen in de borders bekijken. De eigenaresse, tevens tuinontwerpster, wil belangstellenden graag laten kennismaken met haar ontwerpbureau en workshops. Een en ander wordt verduidelijkt door een presentatie: een goed tuinontwerp is nl. de basis voor het plezier van uw tuin.
Belangstellenden kunnen tevens een kijkje nemen in de gezellige lifestyle winkel: hier wordt de nieuwe voorjaarskleding collectie getoond. Natuurlijk zijn er ook allerlei decoratieve woon- en tuinaccessoires te vinden.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Vier kleurrijke poldertuinen vol geur en kleur

helleborus noordoostpolder

Tijdens de Helleborusdagen: gratis entree en de koffie staat klaar.

Praktisch
Open van 10.00 -17.00 uur.
Planten verkrijgbaar.
helleborus noordoostpolder

Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen zijn beide tuinen vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open.

Alle andere dagen op afspraak: voor groepen of individueel.
De eerste weken worden vooral de Helleborussen steeds mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker.

Meer info
www.destekkentuin.nl
www.goldhoorngardens.nl