Nieuwe KOKODAMA – De vernieuwde lijn aan concepten van KOKODAMA is geheel zonder plastic, 99% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar. Goed nieuws in een tijdperk waarin het gebruik van plastic een steeds groter maatschappelijk probleem vormt. De KOKODAMA is een handgemaakte bol van kokosvezels. Nieuw binnen de lijn is de Kokopot. Dit product doet denken aan een echte bloempot, maar dan gemaakt van kokosvezels.

Nieuwe KOKODAMA

kokodama

No plastic

Een KOKODAMA in huis betekent een bron van natuurlijke energie. In een handgemaakte bol van kokosvezels zitten bijzondere en trendy planten. Hangend, liggend, of staand, de KOKODAMA vindt in elk interieur haar natuurlijke habitat.
Gloednieuw is de Kokopot. Dit product hangt niet, maar staat. En doet denken aan een echte bloempot, maar dan gemaakt van kokosvezels. De pot is 99% waterdicht en nog steeds volledig biologisch afbreekbaar.

Monique Ouwerling: “Met de KOKODAMA 2.0 hebben we iets bijzonders op de markt gezet. Als natuurliefhebber bieden we graag een alternatief voor de gebruikelijke plastic pot, zodat plant en pot samen een harmonieus, organisch geheel vormen. Hierbij hebben we ook gekeken naar gebruiksgemak.”

Zie ook een eerder kokos-bericht‘ op GroenVandaag.

Maatschappelijk betrokken

Vakmanschap en verantwoord ondernemen staan voorop. De KOKODAMA wordt met de hand gemaakt in Sri Lanka, waar de verkoop de lokale economie ondersteunt. Met elk exemplaar dat verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst terug naar Sri Lanka waar het besteed wordt aan scholing van kinderen.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Plastic in de ban bij phalaenopsiskwekerij Stolk Flora

Fan van kokos

Monique Ouwerling: “Wij zijn fan van kokos. De kokosnoot heeft een onmiskenbare oerkracht. De kokospalm is namelijk één van de oudste bomen op aarde, en wordt ook wel de ‘Tree of Life’ genoemd. Al eeuwen voorziet ze de mens van belangrijke levensbehoeften. Eten, drinken, olie, onderdak, kleding en hout; met kokos kun je van alles.

Wat is plastic?

Plastic bestaat uit polymeren, dit zijn lange moleculen die uit steeds dezelfde bouwstenen bestaan. Het kunnen complexe mengsels van verschillende samenstellingen zijn. Vaak zitten er additieven in, dat zijn toegevoegde stoffen die de eigenschappen van het plastic verbeteren. Bijvoorbeeld kleur, elasticiteit en verminderde brandbaarheid.
Wat zijn de nadelen van plastic, zie de site van de RIVM.