WINSCHOTEN – Dit jaar bestaat Rosarium Winschoten 50 jaar. Speciaal voor dit jubileum brengt koningin Maxima een bezoek aan de rozentuin. Op 13 juni, als de Nederlandse Rozenvereniging haar landelijke symposium houdt, zal koningin Maxima een nieuwe roos dopen met bronwater uit Bad Nieuweschans.

Rosarium

Symposium Dé Roos
De Nederlandse Rozenvereniging en gemeente Oldambt zijn op 13 juni gastheer van een symposium ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. Tijdens het symposium staan de bodem, onderstammen, export van onderstammen uit het gebied en de ontwikkeling van de nieuwe roos centraal.

Rosarium Winschoten

50 jaar Rosarium Winschoten


Sinds 1967 ligt er in het Stadspark Winschoten een omvangrijk Rosarium met circa 320 rozensoorten. De rozentuin doet dienst als proeftuin voor rozen en werkt mee aan het keuren en ontwikkelen van goede rozensoorten. In de tuin zijn circa twintigduizend rozen te zien.

Praktisch
Locatie: Rosarium en Stadspark Winschoten.
Bereikbaar vanaf de Mr. D.U. Stikkerlaan.
De toegang is gratis.

Rozenfestival
Het Rozenfestival Winschoten wordt gehouden op 1 en 2 juli 2017. Dan is de rozentuin het decor voor de jaarlijkse groenmarkt, inclusief foodplein, kunst & cultuurplein, kinderplein en een muziekpodium.

Rosarium Winschoten

De gemeente Oldambt, waarvan Winschoten onderdeel uitmaakt, heeft 2017 uitgeroepen tot het jaar van de roos. Bijna tachtig procent van de wereldproductie van rozen-onderstammen wordt in de regio Winschoten gekweekt.

Meer over het rozenfestival is te vinden op de site van de gemeente Oldambt.
Meer over rozen is te vinden op de site van de Nederlandse Rozenvereniging.