Maxima opent Horti Center – Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmorgen 7 maart 2018 het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center in Westland. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig.

Maxima opent Horti Center

Nederlandse glastuinbouw wereldtop

De Nederlandse (glas)tuinbouw behoort internationaal tot de wereldtop. Een belangrijk deel van deze sector is geconcentreerd in regio Westland, waar het World Horti Center zijn deuren heeft geopend. Dit centrum vormt een internationale etalage voor de glastuinbouw waarin onderwijs, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De (glas)tuinbouwsector wil met deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement en gezondheid van mensen.

world horti center

Foto: Richard Kok

World Horti Center

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand dat zowel aan de binnen- als buitenkant van groene beplanting is voorzien. Tijdens de rondleiding bezoekt zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium, de tentoonstellingsruimte van bedrijven en de kas met onderzoeksafdelingen.
World Horti Center is een samenwerking van Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz en Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en de gemeente Westland.

Foto Maxima, Rijksvoorlichtingsdienst, Jeroen van der Meyde.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Een groene baan is een baan met perspectief

Kennis- en innovatiecentrum

World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum voor de internationale glastuinbouwsector. Een plek waar ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, inspireren en kennis delen. Deze partijen werken aan oplossingen voor relevante maatschappelijke thema’s zoals water, voedselvoorziening, voedselveiligheid, welbevinden en duurzaamheid. Jaarlijks komen er zo’n 30.000 bezoekers van over de hele wereld naar World Horti Center om zich te laten inspireren door de geboden kennis en innovatie.