Kort nieuws september 2023

Fotocredits introfoto: Jeremy Thomas, op Unsplash.

Sandra Bechtholt nieuwe directeur Keukenhof

Het bestuur van Stichting Graaf Carel van Lynden benoemt per 1 oktober Sandra Bechtholt tot algemeen directeur van Keukenhof. Sandra is nu nog directeur van museum Huis van het boek in Den Haag.

Sandra Bechtholt werkt sinds 2003 in diverse marketing- en communicatiefuncties in de erfgoedsector. Zij startte haar carrière bij het Rembrandthuis en ging daarna aan de slag bij het Spoorwegmuseum in Utrecht als hoofd Marketing en Communicatie.

Een eer en uitdaging

Sandra Bechtholt over haar benoeming: “Bezoekers uit de hele wereld worden overweldigd door de bloemenpracht in het park. De tulp spreekt tot de verbeelding van velen en zeker tot die van mij. Er is in Keukenhof ruimte voor een spectaculaire storytelling, er gebeurt hier iets verrassends. Het veelzijdige landgoed, het prachtige kasteel, een wereldberoemd bloemenpark en een gemotiveerde organisatie vormen de stevige fundamenten. Het is een eer en een uitdaging om hier samen met de mensen binnen en buiten Keukenhof een vervolg aan te geven!”

Sandra Bechtholt nieuwe directeur Keukenhof

Sandra Bechtholt

Chrysanthumum Pumpkin

Vanaf vrijdag 1 september zijn de eerste stelen beschikbaar van het nieuwste soort van Decorum kweker Arcadia Chrysanten. De Chrysanthemum Pumpkin heeft unieke gevlamde bloemblaadjes. Deze bloem is een echte must have voor dit najaar door haar warme kleur; oranje met rood.

De Chrysant is een bloem die je voor veel doeleinden kunt gebruiken. De ontwikkeling gaat hard en er komen steeds vaker echt verrassende soorten op de markt. Een van deze soorten is de Chrysanthemum Pumpkin. De bloem heeft meerdere kleuren en is daardoor uitermate geschikt voor boeketten, als solo bloem of in arrangementen.
Pumpkin heeft haar naam te danken aan, hoe kan het anders, de kleur van een pompoen: diep oranje, de meest herkenbare herfstkleur. In combinatie met het bordeaux rood in de bladeren is het een interessante verschijning die zich gemakkelijk aanpast aan haar omgeving. Je kunt de bloem eindeloos combineren.

4 nieuwe soorten Gerbera’s

Decorum kweker Villa Gerbera introduceert vier nieuwe soorten: Berra, Magic Ball, Sawa Sawa en Yari.

Gerbera Yari is een nieuw spider soort. De fel oranje kleur en volle bloem onderscheiden haar van andere soorten. Een nieuwe bolvormige gerbera is de Magic Ball. Deze bijzondere kleur is helemaal nieuw in het bolvormige assortiment. Hetzelfde geldt voor de Berra. Haar bijzondere subtiele oranje kleur is heel bijzonder voor een bolvormige gerbera. Sawa Sawa, een tropische naam voor een tropische kleur. Als je van dichtbij naar de bloem kijkt, kun je het kleurverloop zien.

kort nieuws september 2023

Chrysant Space Age

Bos Bloemen start deze week met de aanvoer van Troschrysant Space Age. Door haar oranje kleur de perfecte bloem om het najaar mee van start te laten gaan.

De perfecte najaarsbloem

Kweker Bos Bloemen uit ’s-Gravenzande heeft een goed gevoel voor timing. Nu het najaar steeds dichterbij komt, starten zij met de aanvoer van de oranjekleurige Space Age. Troschrysant Space Age staat bekend om het grote aantal bloemen per steel en is daardoor de perfecte vulling voor een herfstachtig boeket. Ook op het gebied van vaasleven zal Space Age allesbehalve teleurstellen. De krachtige stelen staan garant voor een lang vaasleven en zullen de consument lange tijd verblijden met haar prachtige kleur! Space Age wordt veredeld door Royal Van Zanten.

Space Age is geen onbekend ras voor Bos Bloemen. In het verleden hebben zij het ras al seizoensmatig aangevoerd, waardoor ze veel ervaring hebben met deze teelt. Als kleinschalig familiebedrijf focust Bos Bloemen zich op de teelt van hoogwaardige Celosia en Chrysanten. Met de aanvoer van 50.000 stelen per week, vormt Space Age een waardevolle aanvulling van het assortiment.

Hydrangea paniculata Pink & Rose

Hydrangea paniculata Pink & Rose

In 2023 komen er allerlei oplossingen voor klimaatextremen op de bloemen- en plantenmarkt, bijvoorbeeld de krachtige nieuwe Hydrangea paniculata Pink & Rose. Een cultivar zo sterk dat hij de meest extreme weersomstandigheden doorstaat zonder open te vallen. Een nieuwe generatie klimaatbestendige, extra sterke, ziekte resistente paniculata is een feit.

Foto: Plantipp.

Nog meer Kort Nieuws op GroenVandaag

Lees ook deze berichten:

Kort nieuws juli 2023

Kort nieuws, mei 2023

Kort nieuws, april 2023