Ikigai Oxalis. Een bijzonder moment voor kwekerij Bejafleur afgelopen week. De eerste Oxalis verlieten de kwekerij in hun nieuwe merkconcept: Ikigai Oxalis. Een verfrissend en trendy concept, gelanceerd om de jonge, trendgevoelige eindconsument aan te spreken.

Ikigai Oxalis

ikigai-oxalis

Trendy geluksklaver

‘’De Oxalis is een plant die we door de unieke uitstraling op een nieuwe manier in de markt willen zetten. Ikigai Oxalis is een stukje harmonie, geschonken door de natuur. Ook gezien de huidige tijdsgeest vinden wij dat een mooie gedachte.’’ aldus Roel Beijer, Sales Manager en Product Owner. Oxalis wordt ook wel geluksklaver genoemd en kan aan iemand gegeven worden om diegene geluk toe te wensen. Met dit merk steken we de geluksklaver in een nieuw jasje.

Ikigai Oxalis is een bewust, positief, natuurlijk en trendy merk. De Oxalis is daarnaast een duurzaam product. In de teelt worden er namelijk geen beschermingsmiddelen gebruikt, de kweekpot is van PCR-materiaal gemaakt en het etiket wordt milieuvriendelijk geproduceerd.

geluksklaver

Japanse levenswijze voor geluk

Geluk kan in vele vormen uitgelegd worden, maar eigenlijk zoeken we het allemaal in balans, tevredenheid, overeenstemming en harmonie in ons leven. Een unieke omschrijving van geluk is ‘Ikigai’, een Japanse benadering van ‘zin geven aan je leven’. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai, iets wat wij zouden vertalen als ‘een reden van bestaan’. Volgens deze traditie is het één van de geheimen voor een lang en gelukkig leven. Een mooie benadering van geluk en daarom goed passend bij de Oxalis.

Met Ikigai Oxalis haal je harmonie in huis en geef je een uniek stukje geluk cadeau. Binnen Ikigai Oxalis heeft ieder soort zijn eigen boodschap en unieke uitstraling, zo is er voor ieder wat wils.

ikigai-oxalis

Vanuit de kassen van Bejafleur wordt de Oxalis geproduceerd. Consumenten kunnen de Oxalis kopen in tuicentra en bij de bloemist, en online, bijvoorbeeld bij  Groeninhuis.nl.

Bejafleur is een potplantenkwekerij voor de groothandel en export. In 1998 is het bedrijf gestart met het telen van perkgoed op 3.5e hectare in Huissen Gelderland. Een sterke en solide groep van 12 werknemers zijn iedere dag druk bezig om de best mogelijke kwaliteit af te leveren. Het huidige assortiment bestaat uit; Oxalis, Zantedeschia, Cyclamen, Pelargonium Grandiflorum, Fuchsia, Begonia Tuberosa, Helianthus.

LEESTIP: Tuin en geluk worden vaak gezien als twee handen op een buik. Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Libelle-Zomerweek en Het Grote Geluk