Lente in huis – Het is een van de vrolijkste bloemen en wordt, ondanks zijn Turkse afkomst, als oerhollands beschouwd: de tulp. Het seizoen, ook wel tulpentijd genoemd, start in januari en duurt tot eind april. Het bijzondere van tulpen is dat ze zowel tijdloos als trendy zijn. Eenvoudig te stylen in een eigentijds interieur, maar ook geschikt voor een klassieke omgeving.

Lente in huis

Opvallende woontrend

In ‘Viva La Vida’, een van de opvallende woontrends van 2024, draait om het vieren van het leven vol passie en kleur. Het warme kleurenpalet van onder meer roze, rood, oranje en geel zorgt voor een subtiele tropische en mediterrane sfeer. Materialen als hout en riet worden gecombineerd met kleur. Als er één voorjaarsbloem tot z ’n recht komt in zo’n vrolijke woonstijl is het wel de tulp. En styling is heel eenvoudig: kies een mooie, kleurrijke vaas en vul ‘m met verschillende tulpen. De kleurenmix zorgt voor extra vrolijkheid. Heb je geen trendy vaas in huis? Geen probleem! Zet tulpen in een willekeurige vaas en plaats het geheel in een mand van riet of zeegras. Ben je creatief? Brei of haak dan eens een kleurrijke hoes voor de vaas.

Tip: zet in je agenda: Nationale Tulpendag 2024. Kijk eens naar deze impressies.

Natuurlijk interieur

Een trend die al een aantal jaren zichtbaar is, is de toepassing van natuurlijke elementen in het interieur. Robuuste accessoires, aardse tinten en uiteraard veel natuurlijke materialen. Een bos tulpen zet je dan in een vaas die past bij deze woonstijl. Om de natuurlijke uitstraling te versterken combineer je tulpen met voorjaarstakken uit de tuin. Bijvoorbeeld kronkelwilgen, wilgenkatjes of Forsythia. Bijkomend voordeel is dat tulpen daarvan steun krijgen zodat ze minder snel gaan buigen over de vaas. Met name park iettulpen en gefranjerde soorten passen door hun ‘wilde’ looks perfect bij deze natuurlijke woontrend.

Nog meer trendy tulpen: Trendy Tulpen domineren voorjaarstrends

Delfts blauw

Woontrends komen en woontrends gaan. Kijk daarom in de kast om te zien welke vaas je al hebt en mooi vindt. Want of ie nu Delfts blauw is, boerenbont of klassiek… Tulpen laten zich niet beperken tot één interieurstijl en brengen in elke vaas het voorjaar in huis.

Tip: Tulpentijd, 10 tips, weetjes en ideetjes

Verzorgingstips

– Snij de steel schuin af en gebruik een schone vaas en helder water.
– Check regelmatig of er voldoende water in de vaas zit en vul indien nodig bij.
– Zet tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.

Kijk voor meer informatie en tips op Tulpentijd.nl of volg via Instagram (@TulipTime.info) en Facebook (Tuliptime) voor tulpennieuws en inspirerende ideeën.