Nationale Tulpendag 2016 – Voor wie er net als GroenVandaag geen genoeg van kan krijgen, hierbij de video die is gemaakt van Nationale Tulpendag. Een feest voor de 17.000 bezoekers die afgelopen zaterdag de aftrap van het tulpenseizoen meevierden. Geniet van de beelden.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Nationale Tulpendag 2016

Ook dit jaar is Nationale Tulpendag, de dag waarop de start van het (snij)tulpenseizoen wordt gevierd, weer een groot succes geworden. De tulpenpluktuin blijft enorm populair en het dweilorkest speelde typische Hollandse liederen die door iedereen luid werden meegezongen, zoals het favoriete nummer: ‘Tulpen uit Amsterdam’.

Verzorgingstips tulpen

-Kies een schone vaas die hoog genoeg is: tulpen groeien nog een aantal centimeters door.
-Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
-Zet de tulpen eerst een uurtje in papier of folie in de vaas. De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht.
-Gebruik kraanwater op kamertemperatuur.
-Snij de stengels schuin af met een schoon en scherp mes of een snoeischaar.
-Zet de vaas op een koele, niet-zonnige standplaats uit de buurt van de fruitschaal.
-Tulpen drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

bron: mooiwatbloemendoen.nl en tulpentijd.

nationale tulpendag 2020

Feestdag

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. De dag van de tulpen is een initiatief van TPN en wordt mogelijk gemaakt door alle tulpenbroeiers in Nederland, Hobaho en de tulpenveredelaars Hybris, Remarkable Tulips en Vertuco.

In 2016 werd de pluktuin geopend door toenmalige minister Koenders.