Lepidium Groene Draak. Het zou oneerlijk zijn om Danziger’s Lepidium Green Dragon te zien als een gewone opvulbloem. Deze nieuwste doorbraak in veredeling uit Israël ziet er geweldig uit, solo en in combinatie met bijna elk type bloem. Lepidium voegt volume, textuur en eigenzinnigheid toe aan gemengde boeketten, maar Green Dragon is nog veel meer.

greendragonlepidium

Corona goed voor sierteelt

In de covid-periode zagen we een groeiende vraag naar bloemen. De begindagen van de wereldwijde gezondheidscrisis hadden een grote invloed op vraag en aanbod van bloemen. Eerst zorgde de coronacrisis voor een vrije val van veilingklokken en werden wereldwijd tonnen aan bloemen vernietigd en gecomposteerd. Hoe anders is het nu. Royal FloraHolland, ’s werelds grootste veiling van snijbloemen en potplanten, boekte begin maart dit jaar, de hoogste weekomzet ooit: € 162 miljoen. Voor het eerst in haar 110-jarige geschiedenis rondde de Nederlandse coöperatie in week negen de kaap van een miljard euro omzet, een cijfer dat normaal gesproken in week 11 of 12 wordt gevierd. Deze mijlpaal is een duidelijk teken dat de pandemie een uitzonderlijke interesse in snijbloemen stimuleert. Van die groeiende aantrekkingskracht profiteren nieuwe bloemsoorten zoals Lepidium Green Dragon.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Lepidium Green Dragon

Licht, luchtig, duurzaam en stevig, Lepidium Green Dragon is de perfecte snijbloem en een echte aandachtstrekker. De kleine bloemetjes dragen bij aan het karakter en de bruikbaarheid van deze bloem in zowel verse als gedroogde toepassingen.
’s Werelds meest fantastische bloemsierkunstenaars vinden dit snijgroen een ​​waar genot om naar te kijken. Ze prijzen de Lepidium vanwege haar unieke vermogen om uitgebalanceerde boeketten en arrangementen te creëren. Green Dragon vormt een perfecte aanvulling op een fleurig boeket door haar prachtige textuur, volume en felgroene uitbundigheid. Het ziet er bovendien vers geplukt uit, waardoor het frisse groen energie uitstraalt, iets wat je welbevinden voedt.

Belangrijkste voordelen

-lang vaasleven
-delicate kleur die past bij elk seizoen en elke trend
-het hele jaar verkrijgbaar
-harmonieus in elk arrangement of boeket

Welbevinden

Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen die bloemen in huis hebben zich gelukkiger en meer ontspannen voelen. Bloemen en planten versnellen ook de genezing door het stimuleren van een positieve houding. Bovendien is gebleken dat blootstelling aan natuurlijk groen daadwerkelijk stress verminderend werkt.
Veredelaar Danziger noemt Green Dragon daarom zelfs een vaandeldrager van positieve energie. De bloem heeft een frisse en pittige geelgroene tint die doet denken aan de eerste lentedagen wanneer de natuur ontwaakt, herleeft, herstelt en vernieuwt. Green Dragon nodigt je uit om diep adem te halen en nieuwe energie op te doen. Het zorgt ervoor dat je je puur, fris en evenwichtig voelt.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemisten introduceren: Nationaal Burenboeket