Leucanthemum. Een prachtige nieuwe eyecatcher van PanAmerican Seed: Leucanthemum White Lion. Deze prachtig Margriet is samen met zijn zusje Madonna een geweldige combinatie in de tuin en een goede oplossing om langer van Leucanthemum te genieten.

Leucanthemum

Witte eyecatcher

White Lion

White Lion

White Lion is een vernieuwing op de klassieke, bekende Margriet en booming! Deze meerjarige plant is vroeg klaar voor de eerste verkoop. Hij is veredeld om extra vroeg te bloeien: een uniek product. Wat deze meerjarige plant extra bijzonder maakt is dat hij niet een winter nodig heeft om bloemen te maken.

White Lion gaat al bloemen maken onder een hele korte dag van zo’n 10 uur. Met wat temperatuur en lichtintensisteit kan deze margriet al eind april of begin mei bloeien. Madonna, zijn zusje, bloeit pas eind mei. In zuidelijk Europa kan deze bloeier al in maart zijn eerste bloemen laten zien.

White Lion, Doordat de plant geen vernalisatie (kou) nodig heeft en hij onder een korte dag groeit maakt deze White Lion een uniek zaad product.

leucanthemum

Madonna

Madonna

Madonna bloeit wat later, maar zal lang de tuin vrolijk houden. Deze plant maakt het mogelijk om met zaden leucanthemum te groeien in plaats van met stek wat veel flexibiliteit geeft in het programma. Dit plant is bijna volledig uniform in zowel hoogte als vorm. Door de hoge kieming van het product en zijn goede uniformiteit is het mogelijk om makkelijker bulk te produceren. Ook dit product heeft geen vernalisatie nodig.

Bijkomend voordeel: weinig onderhoud nodig. Madonna zorgt voor nieuwe bloemen zodra de oudere zijn uitgebloeid en zal de tuin van de zomer tot de herfst opvrolijken. Zowel Madonna als White Lion heeft een prachtig witte bloem met geel hart. Een échte eyecatcher in de tuin.