Lisianthus is een echte Kerstmis bloem. Voor vijf toonaangevende floral designers was deze sprookjesachtig mooie bloem dan ook een bron van inspiratie om Lisianthus een ultieme kerstbeleving mee te geven. In een setting waarin het familiegevoel van de bekende Wham evergreen Last Christmas de boventoon voerde, hebben zij zichzelf creatief overtroffen.

Lisianthus

Dit uitte zich in een adembenemende collectie boeketten en schitterend bloemwerk. Hiermee laat Lisianthus opnieuw zien ook voor extra kleur in huis te zorgen tijdens de donkere dagen van december.

lisianthus

Credits bij dit artikel voor de Bloemenkrant en 2Dezign, tekst en fotografie.

Floral designers

De vijf toonaangevende floral designers die deelnamen aan de make of van Lisianthus The Christmas Flower waren Ilona Oostenveld, Marloes Joore, Geertje Stienstra, Tiffany van Lenten en Richard Mos.

Voor Lisianthus in een ultieme kerstbeleving is gebruik gemaakt van vijf actuele trendkleurenpaletten met tinten die variëren van traditioneel wit met goud tot gedurfde trendy tinten zoals donkerblauw, peach, geel en zelfs roze. Dit resulteerde in schitterende creaties variërend van megagroot tot klein en fijn, hangend en voor op tafel, met daarnaast een serie elegante kerstboeketten van sereen in wit met naturel tot kleurrijk met rood en roze.

Inspiratievol zijn eveneens de bruidsboeketten voor de winterbruid en de tafelarrangementen op prachtig gedekte kersttafels. Meerdere stijlen zijn vertegenwoordigd, van romantisch tot klassiek, maar ook eigentijds, hip en trendy. Kortom, volop inspiratie voor alle doelgroepen en leeftijdsgroepen.

stienstra
stienstra

design Geertje Stiestra

oostenveld
oostenveld

design Ilona Oostenveld

joore
joore

design Marloes Joore

mos
mos

design Richard Mos

florist van lenten
florist van lenten

design Tiffany van Lenten

Kerstmis

Lisianthus is van oorsprong een zomerbloem, maar de ontwikkelingen staan niet stil en in de veredeling zijn de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt. Zo wordt Lisianthus vandaag de dag in een excellente kwaliteit jaarrond geproduceerd. In de bloemvormen kwam meer variatie en dit gaat van enkel naar dubbel en gefranjerd. Het kleurenpalet is breed en vrijwel alle kleuren zijn vertegenwoordigd. Maar ook de houdbaarheid is top. Allemaal ingrediënten die uitnodigden wederom flink uit te pakken en te laten zien dat de decoratieve waarde van Lisianthus ook heel goed samengaat met Kerst!