Vader de ster – Voor moeder is dat niet zo moeilijk, maar wat geef je je vader nu voor de Kerst. Hij heeft alles al. Van sterke drank wordt hij dik, van roken kortademig en tuingereedschap krijgt hij al op vaderdag. Bloembommetjes dan? Dat is natuurlijk wel leuk, maar misschien nog een beetje te vroeg. Vader en kadootjes, het is een moeilijk koppel. Vandaar dat er website die je een handje helpen, mijncadeau.nl bijvoorbeeld.

Vader de ster

vader de ster

Onderbroeken

Ludiek is een paar kerstsokken of een superman-onderbroek. Presentjes waarmee je met een knipoog laat zien dat je gek bent op papa, jouw held. Zo’n apart geschenk wordt thuisbezorgd in een mooi verpakking en met een persoonlijke ansichtkaart, waar je en lieve boodschap op kwijt kan.

Ster

Maar je kan papa ook de Ster van de kerst maken door hem een prachtige kerstster te geven. Zo’n Verster is een mooie blikvanger, zichtbaar voor de hele familie en de hele kerst lang. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, en natuurlijk kan je de woonplant op het tuincentrum en de bloemist mooi laten inpakken, inclusief een persoonlijk kaartje.

kerststerren plezier - kerstster

Kerstster

Aan de Kerstster zit een mooi verhaal vast. In Mexico wordt de Kerstster Bloem-van-de-Heilige-Nacht genoemd of ook wel Dag van de Maagd. Het is verbonden met de legende van een radeloos jong meisje, dat het tijdens een processie ontbrak aan een geschenk voor het kindje Jezus. Een engel vertelt haar dat welke gift dan ook een teken is van liefde en daarom een prachtig geschenk. Als zij onderweg het onkruid langs de weg verzamelt, verandert dit rond de kribbe in wonderbaarlijke en schitterende bloemenzee van rode sterren: de Poinsettia, onze Kerstster dus.

Het gaat ver dus niet om of een kerstkado groot is of duur of uit een ver vreemd land. Een kerstkado komt uit je hart. Zeg het met bloemen, zeggen de bloemenmensen.

Tip: Of geef vader een ouderwets natuurkado, een donderglas.

Fotocredits. Introfoto, Edward Howell, Unsplash, tF737IkX-0

Meer over bloembommetjes

Lees dit artikel op GroenVandaag:

Bloembommetjes maken de wereld een stukje mooier