Voor horeca bedrijven – Steeds meer horecabedrijven zijn hard aan de slag gegaan om duurzamer te worden. Het zou jammer zijn om deze afslag te missen. Maar hoe kun je het beste duurzamer worden als je bijvoorbeeld een restaurant hebt of een ijszaak? In deze blog vertellen we je over verschillende interessante manieren die je van pas zullen komen.
Voor horeca bedrijven
Verpakkingen die te recyclen zijn
De eerste manier voor horecabedrijven om duurzamer te worden is door enkel voor horeca verpakkingen te kiezen die te recyclen zijn. Dit houdt dus in dat je geen materialen gebruikt die eenmalig goed zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan plastic. In plaats daarvan kies je bijvoorbeeld voor bioplastic of papier. Hierdoor zullen je klanten blij zijn omdat ze weten dat de bestellingen die ze geplaatst hebben geen grote impact hebben op de wereld en vervuiling.
Lokaal geproduceerde ingrediënten
Ten tweede is het slim om zo veel mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten aan te bieden. Waarom dit een duurzame keuze is? Deze producten hoeven geen lange afstanden te overleggen. Daarnaast weet je zo ook beter of de producten op een biologische wijze zijn verbouwd. Je kunt hier slim op inspelen door je menu wat meer lokale gerechten te geven.
Foto: RitaE, op Pixabay.
Met de fiets of lopend bezorgen
Verder zul je als horecabedrijf je duurzaamheidsdoelen bereiken door je bezorgingen lopend of met de fiets te doen. Hierdoor heb je immers geen CO2-uitstoot vergeleken met een auto of scooter. Daarnaast geeft het ook een uniek aspect aan je manier van bezorgen. Klanten vinden het leuk om te zien dat je je inzet voor duurzaamheid, en het kan zelfs zorgen voor een verhoogde klanttevredenheid.
Zo min mogelijk voedselverspilling
Tevens is het zaak om voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan om duurzamer te worden als horeca zaak. Probeer bijvoorbeeld bepaalde etensresten in je gerechten te verwerken als het kan. Denk dan aan bouillon maken van overgebleven botten.Een geweldige manier om je duurzaamheid te vergroten, is door zo min mogelijk voedselverspilling te creëren. Ook kun je een stap verder gaan door je klanten te onderwijzen over hoe ze dit zelf kunnen doen. Zo geef je een extra uniek concept mee aan je restaurant, wat je met name in de marketing kan helpen.
Duurzame leveranciers gebruiken
Een slimme zet voor elke horecagelegenheid is het kiezen voor duurzame leveranciers. Door samen te werken met leveranciers die milieuvriendelijke praktijken nastreven, versterk je niet alleen je eigen duurzame imago, maar draag je ook actief bij aan een betere wereld. Denk aan lokale boeren die biologische producten aanbieden of bedrijven die werken met duurzame verpakkingen. Klanten waarderen deze inspanningen en zijn vaak bereid om een beetje extra te betalen voor producten die ethisch en ecologisch verantwoord zijn.
Fotocredits introfoto: NoName-13, op Pixabay.
Meer over duurzame horeca
Lees ook deze artikelen op GroenVandaag:
Kromkommer gaat voedselverspilling tegen