Levende Tuin – Frank Naber, algemeen voorzitter van Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van Nederland, tekent het manifest ‘De Levende Tuin’ onder toeziend oog van onder meer Henk Leenders, Tweede Kamerlid namens de PvdA.

Levende Tuin

Keuze voor groen

Met de ondertekening bevestigt de tuinvereniging haar actieve en voortdurende inzet om consumenten, bedrijven en overheden te stimuleren duurzame en groene keuzes te maken voor tuinen en andere buitenruimten. Naber: “We zijn blij met het initiatief van De Levende Tuin en van nature staan wij dit al langer voor. Voor onze lokale afdelingen en 35.000 leden is de keuze voor groen, maar ook voor dieren in de tuin een vanzelfsprekendheid.”

Tuintegels eruit

Recentelijk sloot Groei & Bloei de derde editie van de Nationale Tuinweek met af. De actie ‘tegel eruit, plant erin’ bleek een groot succes. Tegen inlevering van een tegel uit eigen tuin ontving iedereen twee gratis bijen- en vlinderminnende planten voor op de vrijgekomen plek. In totaal leverden ruim 4.000 Nederlanders een tuintegel in. Ook de diverse workshops, lezingen, presentaties en het Open Tuinenweekend zijn massaal bezocht.

Tuinen en openbaar groen

Het manifest ‘De Levende Tuin’ is een initiatief van VHG Branchevereniging en NL Greenlabel. De ondertekening door Groei & Bloei vond plaats in het Provinciehuis in Den Bosch tijdens een bijeenkomst van de vijf grootste gemeenten van Noord-Brabant samen met waterschappen, provincie en andere vertegenwoordigers uit het groene werkveld. Gezamenlijk bespraken zij de mogelijkheden om tuinen en openbaar groen te vergroenen in het kader van onder andere klimaatbestendigheid. Sprekers waren Henk Leenders (PvdA), Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland), Egbert Roozen (VHG Branchevereniging) en Peter Paul Kleinbussink (Intratuin). Andere organisaties die eerder het manifest van ‘De Levende Tuin’ ondertekenden zijn het ministerie van Economische Zaken, Tuinbranche Nederland, de Vogelbescherming, de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

Op foto: Henk Leenders (PvdA), Egbert Roozen (VHG Branchevereniging), Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland), Frank Naber (Groei & Bloei) en Peter Paul Kleinbussink (Intratuin).