Margrieten. Margrieten ogen als zonnetjes dankzij hun stralend witte en lichtgele bloemen met een frisgeel hartje. En ze bloeien ook nog eens uitbundig. Hoe zomers wil je het hebben? Plant deze vaste planten in de border of zet ze in potten op je balkon of terras. Daar word je vrolijk van.

Margrieten

Leucanthemum

De naam margriet komt van het Oudgriekse woord margarites. Dit stamt uit het Babylonisch en betekent letterlijk parel. Het is een gemakkelijke plant met een vriendelijke en zomerse uitstraling. De officiële naam van deze parel is Leucanthemum, maar je komt de planten ook nog wel eens tegen onder de oude naam Chrysanthemum. Margrieten staan graag op een zonnige plek, maar wat schaduw is ook geen probleem. Omdat het vaste planten zijn, kun je elk jaar weer genieten van een vrolijke bloemenzee.

zomerbloeier

Kado

De wit-gele bloemen zijn prachtig in een witte border – waarin de gele hartjes extra opvallen. Maar er is nog meer mogelijk. Door hun natuurlijke uitstraling kun je margrieten eigenlijk overal tussen zetten, ongeacht kleur of vorm. Hoe makkelijk is dat? Ze doen het ook goed in potten, bakken en manden – leuk om je terras of balkon mee op te fleuren.

Tip: Vul een extra pot, bak of mand om als supervrolijk kado weg te geven.

Plukbloem

Margrieten bloeien rijkelijk. Je kunt de bloemen dan ook met een gerust hart plukken. Pluk je graag grote veldboeketten uit eigen tuin? Maak dan een plukborder met margrieten en andere vaste planten, zoals duizendknoop (Persicaria), vlambloem (Phlox) en siergrassen. Door de plant na de bloei terug te knippen, bloeit ze met een beetje geluk nog een keer. Handig, want deze zomerse vaste plant valt ook in de smaak bij vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Kijk voor meer informatie op www.perennialpower.nl

Fotocredits: iVerde