Tuinvogeltelling 2017 – Dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling. Basisscholen in Nederland telden deze week al en gaven gisteren hun resultaten door. Dit weekend krijgt de rest van Nederland de kans om tuinvogels te tellen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Tuinvogeltelling 2017

Meedoen is heel eenvoudig. Tel een half uurtje de vogels in je tuin of op je balkon en geef de resultaten door op de vogeltelling-site.
Met de gratis app Tuinvogels en de afbeeldingen op de website is het herkennen van de tuinvogels zelfs appeltje eitje.

vogeltelling

De biologische vetbol

Op basisschool De Springstok in Amsterdam gingen leerlingen uit groep 5 en 6 afgelopen vrijdag zelf aan de slag met het maken van vogelvoer. Ze maakten vetbollen, vogelhuisjes en pindaslingers en hingen die buiten op het schoolplein op.

Slim, want de liefde van vogels gaat door de maag. Wie goed voert, ziet meer vogels.

vogeltelling

Wereldprimeur

Wie echt goed de vogels wilt voeren kan nu zelfs biologische vetbollen ophangen. Een wereldprimeur. Alle ingrediënten zijn biologisch geteeld. De vogels proeven het verschil niet, maar het milieu is er mee geholpen.

Kees de Pater van Vogelbescherming. “Vogelbescherming is er trots op dat we samen met EkoPlaza en CJ Wildbirdfood in geslaagd zijn de eerste biologische vetbollen ter wereld op de markt brengen. Goed voor vogels en goed voor het milieu. Deze vetbollen zijn zonder die ellendige plastic netjes die voor zwerfvuil zorgen en waar weleens een vogel in blijft hangen.”
De biologische vetbollen zijn te koop bij Ekoplaza en vanaf volgende week in de winkel en webshop van Vogelbescherming.

Nationale Tuinvogeltelling

De 14de editie van de Nationale Tuinvogeltelling vindt dit weekend plaats. Kijk voor de live resultaten, achtergrondinformatie en alle spelregels op de website van de Tuinvogeltelling.