Vogels voeren – De donkere dagen worden een stuk vrolijker met leuke vogelvoedertafels. Maak het de vogels makkelijk deze winter met een doorzichtige voederhanger die je aan het raam kunt bevestigen: leuk om alles zo van dichtbij te zien eten.

Vogels voeren

vogelvoederhanger eikel
Hip

Geniet van het vrolijke gekwetter van vogeltjes in de tuin met een stijlvolle houder voor vogelvoer. Bij Outside Wishes vind je bijvoorbeeld een voederhanger in de vorm van een eikel, makkelijk te vullen met onder meer pinda’s en noten. Bijzonder leuk zijn ook de voederhangers met een doorzichtig gedeelte voor aan het raam, zodat je vanaf de eerste rang de vogels kunt zien eten. Fijn voor de vogeltjes, leuk voor jou.


Tip

Van leuke gieters en buitenkleden tot vogelhuisjes en tuingereedschap. Bij webwinkel Outside Wishes vind je betaalbare trendy accessoires om het hele jaar door van je tuin, terras of balkon te genieten. www.outside-wishes.nl.

Vogels tellen

Wie goed voert, ziet veel vogels in de tuin. En wie nu begint met voeren, heeft daar de hele winter plezier van. Bijvoorbeeld bij de Nationale Tuinvogeltelling. Noteer in de agenda en doe mee! Neem op één van deze dagen een half uurtje en tel de vogels in de tuin. Zo help je Vogelbescherming met het verzamelen van informatie over vogels.
De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. Zij combineren deze met andere tellingen. Zo zien ze hoe de vogels in onze tuinen zich ontwikkelen, en kunnen we ze beter helpen en beschermen.

Lees meer over vogels voeren in de winter in deze artikelen: Feestmaal: gedroogde meelwormen en mezenbollen voor vogels en De perfecte mix voor vrolijke wintervogels.