Vogels in de tuin – De Vogelbescherming heeft Mijn Vogeltuin gelanceerd. Een site met een postcode-scanner die je precies vertelt welke vogels je nu in je tuin hebt, en wat je moet doen om ook andere gewenste in je tuin te krijgen.


Met MijnVogelltuin.nl start de Vogelbescherming een grote campagne voor vergroening van Nederlandse tuinen start. Grote trekker van de website is de unieke postcode-scanner waarmee tuinbezitters binnen een oogwenk ontdekken welke vogels er in hun tuin leven. Men kan direct met de vergroening van de tuin aan de slag door de gepersonaliseerde tuintips. Zo wordt tuinieren leuker, groener en krijg je als bonus een hoop gevleugelde vrienden.

vogels mijn vogeltuin

Vogels

Mijn Vogeltuin

Een koolmees in een stadstuin of een grote bonte specht in een tuin aan de rand van een bos. Elke tuin trekt andere tuinvogels. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen blijer en gelukkiger worden van de vogels in hun tuin (GFK onderzoek 2018: 95% van de tuinbezitters wil meer vogels en dieren in de tuin). Toch weten veel mensen niet wat ze kunnen doen om die tuinvogels daadwerkelijk naar hun tuin te krijgen. Daar gaat Vogelbescherming iets aan doen met www.mijnvogeltuin.nl.Postcode onthult tuinvogels

De site werkt heel eenvoudig. Na het invullen van een postcode vertelt MijnVogeltuin.nl welke vogels er in de buurt leven. Door jarenlang onderzoek weet Vogelbescherming precies hoe de verspreiding van de tuinvogels in Nederland is. Maar de website gaat nog verder. Er kan een keus gemaakt worden uit 5 tuinvogels die iemand graag in zijn tuin zou zien. MijnVogeltuin.nl geeft vervolgens gratis tuinadvies op maat hoe de 5 gekozen vogels door inrichting van de tuin naar de tuin te lokken zijn.

Doe de test op www.mijnvogeltuin.nl

vogels mijn vogeltuin

Tegels eruit, groen erin!

Alle tuinen in Nederland bij elkaar vormen een gigantisch natuurgebied van bijna 80.000 voetbalvelden, waar tuinvogels het enorm naar hun zin kunnen hebben. Toch is zo’n 40% van de tuinen bestraat, verhard of betegeld. Tuineigenaren verjagen daardoor – vaak onbewust – de vogels uit hun tuin. Door tuinen vogelvriendelijker in te richten dragen we samen een steentje bij aan de natuur in ons land. Bovendien nemen groene tuinen veel meer water op en dragen ze bij aan het voorkomen van wateroverlast na stortbuien. Dus tegels eruit, groen erin!

Intro-foto: RGB Stock, Rcity, Kjell Pettersson.
Onderste-foto: RGB Stock, Nemati, Akbar Nemati.Meer over vogels in de tuin

Lees ook deze berichten op GroenVandaag: