Meer woongeluk – Wanneer je een eigen woning hebt, dan kan het maar zo zijn dat hier een mooie tuin bij zit. Toch is het wel van belang om je tuin goed te onderhouden. Hoe netter je tuin erbij ligt, des te beter dat is voor je woongeluk. Je tuin onderhouden is heel gemakkelijk, als je het maar goed blijft bijhouden. Hieronder lees je precies hoe je je tuin op een juiste manier kunt onderhouden, waardoor je meer woongeluk kunt ervaren.

Meer woongeluk

4 tips voor meer woongeluk

1. Besteed het uit

Het onderhouden van je tuin kan soms best wel lastig zijn, zo kan het zijn dat je weinig tijd hebt of dat je geen groene vingers hebt. Toch zijn er manieren om je tuin alsnog te onderhouden. Denk er bijvoorbeeld aan om het uit te besteden aan een externe partij. Op die manier kan je gemakkelijk je tuin laten onderhouden door een professionele tuinman, waardoor je tuin er altijd stralend bij ligt. Je kunt je tuin bijvoorbeeld uitbesteden aan Hovenier Bergschenhoek. Ze zorgen ervoor dat je tuin tiptop in orde is, zodat je er zelf nooit meer achteraan hoeft te gaan. Verder kun je er ook voor zorgen dat je je tuin laat ontwerpen door een externe partij. Op die manier weet je zeker dat je tuin er mooi uit komt te zien en dat je een tuin hebt waar je gelukkig van kunt worden. Zo kun je ook bij De Zeeuw Tuinen terecht voor het ontwerpen van je tuin, om je woongeluk nog meer te kunnen vergroten.

2. Zelf je tuin onderhouden

Mocht je je tuin niet willen uitbesteden, dan heb je natuurlijk altijd nog de optie om zelf lekker bezig te gaan met tuinieren. Je eigen tuin onderhouden kent namelijk ook diverse voordelen. Zo heeft tuinieren een goede werking op je mentale gezondheid, maar ook op je fysieke gezondheid. Door te tuinieren, kun je je stress loslaten en dus genieten van je mooie tuin. Verder is tuinieren ook gezond voor je, aangezien je lekker in de buitenlucht bezig bent. Dit heeft een goede invloed op je en daarom kan het ook je geluk een stukje groter maken. Tuinieren is voor iedereen natuurlijk anders, maar het kan altijd positief en ontspannen werken.

Vergroen je tuin met de volgende 8 tips

foto: Juliana Malta-zomertuin, op Unsplash

3. Onderhoudsvriendelijke tuin

Heb je geen groene vingers? Dan is het prettig om een onderhoudsvriendelijke tuin voor jezelf te creëren. Een onderhoudsvrije tuin is bijna onmogelijk om te maken, aangezien er altijd wel onderhoud bij je tuin komt kijken. Zo heb je altijd wel te maken met bijvoorbeeld onkruid tussen je tegels, aanslag op je tegels en het gras moet natuurlijk ook onderhouden worden. Verder is het ook van belang dat je het groen in de tuin goed verzorgt. Mocht het lang niet geregend hebben, dan is het ook niet overbodig om je planten te voorzien van water en je gras goed te sproeien. Zo behoud je een goed onderhouden tuin en kun je er met een gelukkig gevoel naar kijken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Creëer een groene tuin met deze 4 tips

4. Genieten van de tuin

Als laatste moet je natuurlijk niet vergeten om te genieten van je tuin. Zo kun je diverse plekjes creëren waar je kunt gaan zitten om onder andere een boek te lezen, lekker van de zon te kunnen genieten of lekker te borrelen met familie of vrienden. Als je je huis binnen voor elkaar hebt en je tuin er ook nog eens goed bij ligt, dan is je woongeluk helemaal compleet en kun je gaan beginnen met genieten. In je tuin heb je dan de ruimte om te ontspannen van je drukke leven en heb je een tuin waar je je natuurlijk helemaal thuis voelt. Het is dus van belang dat je ervoor zorgt dat je een goed onderhouden tuin hebt, zodat je optimaal kunt genieten en je woongeluk kunt vergroten.

Fotocredits introfot: Delia Giandeini, op Unsplash.