Meteorologisch voorjaar – Het meteorologisch voorjaar is begonnen en Keukenhof gaat richting de lente. Het park opent op 23 maart 2017 voor de achtenzestigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 21 mei 2017, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

Meteorologisch voorjaar

Lentepark Keukenhof

Inmiddels zijn honderd bloembollenkwekers inzender op Keukenhof en zijn er vijfhonderd bloemenkwekers die deelnemen aan de bloemenshows. In het najaar zijn 7 miljoen voorjaarsbollen met de hand geplant.
Het seizoen 2017, met thema Dutch Design, is een bijzonder seizoen. Er is nogal wat veranderd bij Keukenhof.

keukenhof

Nieuw entreegebouw Keukenhof

De toenemende belangstelling voor Keukenhof vraagt om een duurzame oplossing om de bezoekers uit binnen- en buitenland gastvrij te ontvangen. Op 23 maart wordt een nieuw entreegebouw in gebruik genomen. Het transparante entreegebouw functioneert als een toegangspoort, waarbij de constructie van het dak, een overspanning tot 25 meter een beeldbepalende rol speelt. De entree tot het lentepark is voorzien van alle gewenste bezoekersfaciliteiten. Keukenhof heeft een parkeerterrein waar 4500 auto’s en 1000 touringcars kunnen parkeren.

keukenhof
Dutch Design

Het Keukenhof thema dit voorjaar is ‘’Dutch Design’’. Dit thema kenmerkt zich door Hollandse nuchterheid gecombineerd met innovatieve oplossingen. Bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Het thema is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar. Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Dutch Design.

Keukenhof

Stationsweg 166A
2161AN Lisse
www.keukenhof.nl/nl/

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Narcissen en madeliefjes in hartje winter

meteorologisch voorjaar, Keukenhof 2019 in cijfers
plantenlijst

Narcissen thuis

Narcis, niet alleen staat deze lentebode altijd heel vrolijk, sommige verspreiden eveneens een heerlijke geur, die ook al aan het voorjaar doet denken. Thuis narcissen in dezelfde kleur bij elkaar zetten heeft een krachtige moderne uitstraling, verschillende soorten mengen een speels effect. Dat wordt versterkt met potten in gladde, functionele materialen, zoals metaal en kunststof, maar ook glad leer en gepolijst hout.