Pluktuin – Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders opent op zaterdag 16 januari om 13.00 uur de pluktuin op de Nationale Tulpendag 2016 op de Dam in Amsterdam. Voor het vijfde jaar op rij leggen tulpenkwekers een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen als startsein voor een nieuw tulpenseizoen. Na de opening mag iedereen gratis tulpen plukken. Omdat Nederland in 2016 voorzitter van de EU is, staat de Nationale Tulpendag in het teken van ‘Europa’. Voorafgaand aan de opening doopt Minister Koenders samen met locoburgemeester van Amsterdam Kajsa Ollongren een nieuwe tulp. Naar verwachting zal de tuin rond 16.30 uur helemaal ‘leeggeplukt’ zijn.

Pluktuin

Pluktuin op Tulpendag

Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdagdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw seizoen van (snij)tulpen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is de Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met veel vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan.

Voor meer informatie zie TulpenPromotieNederland.

Tulpendag

Dat vieren we met de Nationale Tulpendag

Op de 3e zaterdag in januari viert Nederland de Nationale Tulpendag, de start van het (snij)tulpenseizoen. Denk je aan Nederland, dan denk je aan tulpen. Midden in het centrum van Amsterdam wordt weer een oer-Hollands feest gemaakt met tienduizenden Nederlanders en toeristen. Iedereen is welkom om een gratis bos tulpen te plukken, een unieke belevenis voor jong en oud.

Dweilorkest

De tulpenpluktuin is enorm populair; dus zorg dat je op tijd aansluit. De gemiddelde wachttijd is 30-60 minuten. Terwijl jij wacht, zorgt de organisatie voor een gezellige sfeer met muziek. Het dweilorkest speelt typische Hollandse liederen die door iedereen luid mee te zingen zijn zoals ons favoriete nummer: ‘Tulpen uit Amsterdam’.