Nationale tulpendag – Op 16 januari 2016, de derde zaterdag van januari, is het weer tijd voor het vrolijkste lentefeest van Europa: Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam. Voor het vijfde jaar op rij leggen tulpenkwekers daar een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 kleurrijke tulpen en vieren daarmee de start van een nieuw tulpenseizoen.

Nationale Tulpendag

Tulpen plukken

Op de Dam kun je vanaf 13.00 uur gratis tulpen plukken voor een vrolijke lentesfeer in huis. Kom wel op tijd want rond 16.30 uur is de tuin helemaal ‘leeggeplukt’ en zie je overal in het centrum vrolijke mensen met een bosje tulpen lopen.

Nationale_Tulpendag  Nationale_Tulpendag

Europa

In 2016 is Nederland voorzitter van de EU. Aanleiding om deze tulpenfeestdag dit keer in het teken ‘Europa’ te zetten. Op de Dam in Amsterdam is het thema op meerdere manieren zichtbaar. Bijvoorbeeld in het ontwerp, in de ‘Europese tulpengalerij’ en in tal van tulpenweetjes die op originele wijze worden gedeeld. Daarnaast worden uit heel Europa bezoekers verwacht.

Nationale_Tulpendag

Dagje uit

Tulpen plukken op de Dam is een gezellig dagje uit en toegankelijk voor iedereen. Vanuit verschillende plekken in ons land  – ook vanuit Duitsland  – organiseren touroperators busreizen voor een dagtripje naar Amsterdam en er zijn speciale parkeertarieven voor bezoekers. De pluktuin ligt op 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS.

Tulpendag
Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw seizoen van (snij)tulpen gevierd. Tot eind april (ongeveer 100 dagen lang) is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van rood tot zwart, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. De dag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met vele vrijwilligers, familie en vrienden leggen zij de pluktuin aan.

Kijk vanaf januari voor meer informatie over Tulpendag 2016 op www.mooiwatbloemendoen.nl en tulpentijd.