Moederdag 2017 – Zondag is het moederdag. De bloemendag bij uitstek. Maar wat geef je nu: een boeket of een plant? Er is zoveel keus. Wat denk je van een bloeiende Mandevilla, morgen te zien in Robs Grote Tuinverbouwing. Of een vrolijk boeket met Alstroemeria’s? Je kan van pure eenvoud tot bont bohemien.

Moederdag 2017

Lentefris

Geel met een vleugje roze. Deze onverwachte kleurencombinatie maakt van dit moederdagboeket een echte blikvanger. Het oogt lekker fris en vrolijk. Leuk om te geven. Alsof je de zon mee naar binnen neemt. De geel-roze Alstroemeria’s worden op de vaas alleen maar stralender. Gecombineerd met springerige grassen… prachtig. Dit versterkt het speelse karakter van dit lentefrisse boeket.

moederdag

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: De flowerhug moederdag ‘bloemenknuffel’

moederdag
Op de vaas worden de Alstroemeria’s alleen maar mooier en kleurrijker.

Romantisch

Maar romantische roze boeketten zijn ook geliefd met moederdag. Roze Alstroemeria’s staan geweldig in combinatie met andere bloemen in dezelfde zoete kleurstelling. Met frisgroen blad wordt het boeket niet te zoet. Een roze boeket zonder blad is ook mooi, want er zijn natuurlijk ook moeders die superzoet wel kunnen waarderen.

moederdag

Of je geef je de moeder van het jaar, de plant van de maand, de mandevilla?

Bloemenzee

De Mandevilla zorgt continu voor een zee van kelkvormige bloemen in wit, roze, geel of rood. De plant heeft een klimmende groeiwijze en wordt daarom ook gekweekt langs een klimrekje. Dat rekje kun je heel eenvoudig weghalen, zodat er een ‘hangende’ vorm ontstaat. Erg mooi in een hoge pot of op een (bijzet)tafeltje. Vanaf mei tot ver in het najaar blijft de plant onophoudelijk bloeien

En de plant kan nu rustig naar buiten, want de IJsheiligen zijn in zicht.

Robs Grote Tuinverbouwing

Hoe dat precies zit zie je morgenmiddag in Robs Grote Tuinverbouwing en lees je in de column van Tuinman Ivo op Plantplezier.

Tuinman Ivo

Ivo Putman is de rechterhand van Rob Verlinden in het SBS6-programma Robs Grote Tuinverbouwing. Ivo is ook het gezicht achter Plantplezier, het groenplatform voor iedereen die meer wil weten over tuinieren en de nieuwste trends in tuinland.

Robs Grote Tuinverbouwing
Elke zaterdag, 17.00 uur, SBS6

Ga naar Plantplezier voor de volledige lijst van planten die in de uitzending van 13 mei zijn gebruikt.