VOORHOUT – Ruim een jaar geleden, op 13 oktober 2016, is de Thaise koning Bhumibol op 89 jarige leeftijd overleden. Vandaag is de crematieplechtigheid begonnen in Bangkok waar de narcis een hoofdrol speelt.

Bhumibol

De Thaise koning was van jongs af aan al een liefhebber van narcissen. In zijn verkeringstijd gaf hij ieder weekend een bos narcissen aan zijn vriendin. De kleur van het Thaise koningshuis is tevens geel.
Het bedrijf W.F. Leenen & Zn BV uit Voorhout heeft de Narcissen geteeld in Australië en Nieuw Zeeland en de bollen in Nederland zo behandeld zodat ze bloeiden vanaf september. Het bedrijf haalt deze bollen van het zuidelijk halfrond, omdat de Nederlands geteelde bollen in maart april bloeien. New Fashion Flowers uit Ban Pong Thailand, marktleider in Thailand op het gebied van bloembollen, heeft de narcissen geïmporteerd en gezamenlijk hebben de bedrijven de bloemen klaargestoomd voor de crematie plechtigheid

Foto: van Links naar rechts Jaco Leenen (WF Leenen & Zn BV), Nuth en Richard Bonnet (New Fashion Flowers) en Dirk Leenen (WF Leenen & Zn BV).