Digitale groene oase – Of het nu gaat om werk, school, entertainment of hobby, in Nederland spenderen we een groot gedeelte van onze tijd online, misschien straks ook op deze leuke versie van TuinTinder. Je bent aan het meeten, aan het onderzoeken, aan het creëren of aan het streamen en dit doen we eigenlijk elke dag. Je hebt veel vertrouwen in het internet en je gaat er vanuit dat je online veilig bezig bent. Je denkt dat als je een beetje normaal gebruik maakt van het internet, er in principe niks mis kan gaan. En natuurlijk vaak ben je ook veilig, maar er hoeft maar één keer iets mis te gaan en dan kun je al flinke problemen hebben. Een VPN is dan een soort extra bescherming om ervoor te zorgen dat jouw online avonturen nog veiliger zijn dan je al dacht. Bij Surfshark vind je het allerbeste op het gebied van VPN’s.

Digitale groene oase

Waarom gebruik maken van een VPN?

Je hebt misschien al wat gehoord over het gebruik van VPN’s. Je weet ongeveer wat je ermee kunt, maar je bent nog niet helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde voor jou. Ten eerste maak je met een VPN gebruik van snelle lokale servers, waardoor je kunt surfen, streamen en Googlen met optimale snelheid. Hoe irritant is het, als je middenin een interessante documentaire zit en je laptop stopt met streamen omdat het internet het even niet aankan. Met een VPN zijn dit soort taferelen verleden tijd. Daarnaast heb je toegang tot content van in Nederland en ver daarbuiten. Wil jij die ene Mexicaanse serie kijken, maar dan vanuit Amsterdam? Met een VPN is alles mogelijk. En ben je op vakantie in Spanje, maar wil je geen aflevering van De Grote Tuinverbouwing missen. Ook dan kun je met een VPN uit de voeten.

Veilig online surfen

Met de implementatie van de sleepwet, heeft de overheid wettelijk toegang tot al jouw apparaten en data. Buiten dit zijn er ook nog veel partijen die misschien wettelijk geen toegang hebben, maar toch op een of andere manier data weten te verzamelen over jouw internetgebruik. Denk aan de gepersonaliseerde advertenties waar je online mee wordt doodgegooid. Hoe komen al die adverteerders toch aan die informatie? Heel simpel, jouw gegevens zijn niet versleuteld en liggen zo voor het oprapen op internet. Adverteerders zetten dit slim in om jou de advertenties te tonen van producten waar je naar zoekt voor een optimaal resultaat. Winstgevend voor hen, maar vaak vervelend voor jou. Met een VPN versleutel jij je gegevens, waardoor externe partijen hier heel lastig gebruik van kunnen maken. Zo kun jij genieten van echte privacy online, zonder risico’s op inbraken of irritante advertenties. En dus kijken naar tuinprogramma’s over de hele wereld. Zo is VPN je digitale groene oase.

Nederlandse VPN's: jouw digitale groene oase

Foto: Instant Manner, op Unsplash.

Hoe installeer je zo’n VPN?

Hoewel er achter zo’n VPN heel wat complexe technologie verscholen zit, is het installeren ervan relatief simpel. Je moet zoeken naar een betrouwbare VPN-service en vervolgens hoef je alleen de applicatie te downloaden en te installeren, in te loggen op je account, een server te kiezen waarmee je wilt verbinden en daadwerkelijk verbinding te maken. Hartstikke makkelijk en absoluut de moeite waard. Met een VPN maak je het internet veiliger en een stuk leuker.

Met andere woorden: we hebben ons omringd met tal van slimme apparaten, maar zijn we ook slim beveiligd?

Fotocredits introfoto: Discover Savsat, op Unsplash.

Nog meer over internet en groen

Lees ook deze artikelen op Groenvandaag:

Zorgeloos internetten in de tuin

Veilig wifi opzetten in de tuin

Een smart garden opzetten: zo doe je dat