Plantenlab – Het Plantenlab is hét kamerplantenboek van nu. Inspirerend en praktisch, leerzaam en uitnodigend. Ontdek planten, wat ze voor je doen en ga direct aan de slag met de vele stylingtips en praktische ideeën. Auteur en stylist Judith Baehner neemt je mee in de wereld van kamerplanten. Niet moeilijk of saai, maar juist heel verrassend en eenvoudig. ‘Fout’ kun je het met groen eigenlijk nooit doen!

Plantenlab

Praktisch en prachtige foto’s

Het boek is opgebouwd uit drie delen: ’Je eigen plant’, ‘Als je de smaak te pakken hebt’ en ‘Planten om mee te spelen’. Aan de hand van eenvoudige opfriscursus biologie (her)ontdek je de werking van je kamerplanten. Je leert wat planten voor jou doen en wat jij kunt doen voor jouw planten. Het geheim van stekken en zaaien wordt eenvoudig beschreven en voor je het weet verras je jezelf, je vrienden en buren met zelfgekweekte plantjes. Het boek bevat veel DIY-tips, praktische overzichtsschema’s en een handig register. De prachtige foto’s zijn van Eric van Lokven.


static1.squarespace-1
Over de auteur Judith Baehner

Judith Baehner heeft passie voor groen. Ze is blogger en werkt als styliste voor tijdschriften als Margriet, Buitenleven en Home and Garden. Daarbij laat ze zich inspireren en verrassen door zowel nieuwe als vergeten planten, die ze onder meer ontdekt bij bijzondere kwekers in binnen- en buitenland. Het Plantenlab is haar eerste plantenboek. Eerder was Judith co-auteur van het historische kookboek Rijntjes Keukengeheimen (2013). Meer informatie over haar werk is te vinden op www.hetgroenlab.nl.

Het Plantenlab
ISBN 9789462500549
128 pagina’s
€ 19,95
www.fortegroen.nl

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Help, ik heb vliegjes in mijn kamerplanten

Gezonde kamerplanten

Als jij je kamerplanten gezond houdt, dan houden kamerplanten jou gezond. Lees deze artikelen op GroenVandaag.

Luchtzuiverende planten die ons goed doen voelen

Gezond wonen met hortensia

Deze kamerplanten gaan jouw donkere hoekjes opfleuren