Gids trosrozen – Interplant Roses heeft een nieuwe editie gelanceerd van haar populaire gids Trosrozen, waarvan de eerste editie alweer uit 2012 dateert. Tijd dus voor een nieuwe versie. De consument heeft de vele mogelijkheden van de multifunctionele trosroos ontdekt. Trosrozen worden tegenwoordig veel gebruikt in exclusieve boeketten, gemixte boeketten, creatieve arrangementen en mono- en supermarktboeketten.

Gids trosrozen

Interplant Roses is een internationaal (rozen) kweekbedrijf met tientallen jaren ervaring in het kweken van snijrozen, zowel enkelbloemige als sproeirozen (met meerdere bloemkoppen). Het is een familiebedrijf, opgericht in 1962. Het bedrijf wordt nu geleid door de derde generatie: Robert Ilsink als CEO en Martin Ilsink als CFO. De vierde generatie Ilsinks is ook in 2020 bij het bedrijf gekomen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Nederland. Interplant heeft eigen testfaciliteiten in Kenia.

gids trosrozen green glow

Green Glow

gids trosrozen azore

Azore

Trendy kleuren

De nieuwe gids toont de nieuwste trosrozensoorten met onderscheidende vormen, trendy kleuren, geurende en grootbloemige variëteiten en biedt de lezer een overzicht van maar liefst 93 beschikbare trosrozensoorten, gerangschikt op kleur.

fiction

Fiction

eyeopener

Eyeopener


Vaasleven

De gids is voorzien van praktische informatie zoals steellengte en vaasleven voor elke soort. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan ‘Clustar Roses’, een nieuw type roos. Enkele top variëteiten uit de gids zijn: Green Glow®, Fiction®, Bandolero®, Eyeopener® en Azore®. 

bandolero

Bandolero

De handzame gids kan gedownload worden via de website.

Interplant wordt beschouwd als de ’s werelds meest vooraanstaande trosrozenveredelaar.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Ashtag Flowers, nieuwe rozenlijn van Interplant

Nog meer over trosrozen: gerafelde rozensoorten

Voor velen is het bijna niet voor te stellen dat de ontwikkeling van een nieuw rozenras soms wel decennia lang kan duren. Voor de #Ashtag Flowers gaat dit terug tot 1990, toen Interplant in haar testlocatie een zaailing aantrof met een opmerkelijke bloemvorm. Deze rozensoort had geen gladde bloemblaadjes, maar ingesneden randen.