BENTHUIZEN – Wat Buxus betreft is er een opvallend verschil in smaak en toepassing tussen Nederlandse en Duitse consumenten. Hoewel consumenten in Nederland de plant liever in de volle grond plaatsen, geeft de consument in Duitsland de voorkeur aan Buxus in een pot of op het balkon.
 Dit heeft FloraHolland vastgesteld na 30 store-checks in Nederland en 60 in Duitsland.

Buxus

 

buxus in volle grond en pot

Buxus in Jeans
Kwekerij W. van Winden uit Benthuizen is content met de uitslag. Hun assortiment is op elk gedrag voorbereid. Van Winden kan op de behoeften van zowel de Nederlandse als Duitse consument inspelen door hun brede assortiment.
 De kwekerij levert Buxusplanten in diverse maten en bedoeld voor de volle grond of juist in pot.
Daarbij is het assortiment in verschillende verpakkingen leverbaar. In diverse potcovers, jute tasjes, draagbanden en onder het gezamenlijke label ‘Buxus Jeans of Garden’.
 De stoere potcovers met jeanspatroon en bijpassend etiket zijn er naast de blauwtinten, ook in opvallende kleuren paars, roze en geel.

buxuskwekerij

 

Kwekerij
De oersterke tuinplant zorgt het hele jaar voor een mooie basis groen in de tuin. Niet alleen als vaste tuinbeplanting, maar ook in de modieuze pot of tas als echte eye catcher op het terras of balkon. Buxus op een opvallende manier in de markt zetten, vindt Kwekerij Van Winden ’een fantastische uitdaging’.