Interieurmaand – Na een schitterende zomer van volop buiten zijn, gaan we weer binnen leven. Sommigen van ons zullen een traantje wegpinken, velen verheugen zich op de aanstaande huiselijke gezelligheid, met sfeerlicht, haardvuur en uitzicht op de feestdagen.
Oktober is traditioneel de interieurmaand voor de woningbranche, de tuincentra, voor fashion en voor specialisten zoals architectenpunt die van woninginrichting hun gepassioneerde professie hebben gemaakt. Vakmensen die graag helpen je huis herfst- en winterklaar te maken.

Oktober interieurmaand

Oktober, de onvervalste interieurmaand

Stijltrends

De groenbranche voorzag voor 2022 vier stijltrends voor 2022

• Fresh Start
• Bright and Breezy
• Traditional Sentiment
• Wellness Bubble

Veranderingen als onzekerheden

Op voorhand leek de trend Traditional Sentiment wat belegen. Maar zie wat er dit jaar in de wereld gebeurt. Oorlog, klimaat en inflatie hebben ons leventje op zijn kop gezet. Waar we voorheen wel eens wat anders wilden, zouden we er nu voor tekenen als alles was zoals we zolang gewend zijn geweest.
Veranderingen die onzekerheden blijken, voeden het verlangen naar veiligheid, controle en gewoonten. Door omstandigheden gedwongen, hangen we sterk aan onze voorbije wereld.

groene plantenwand met echte planten

Traditioneel

Maar wat is nu een volgens de groenbranche een traditioneel interieur? Warme interieurs!
Rijk van kleur en nostalgisch met een mix van vintage en oud. En met groen, veel groen, zoals ouderwetse bloeiende planten of een plantenverzameling van verschillende cultivars binnen één soort. Boeketten, subtiel geschikt met veel aandacht en waardering voor elk afzonderlijk product.
In de dessins is de ruit- en bloemenvariant terug. Gebruikte materialen zijn keramiek, geslepen gekleurd glas, fluweel, wol, cane webbing, donkere houtsoorten, natuursteen en marmer. Het kleurenpalet bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten zoals nude, lila en roze. Daar tegenover staan rijke en donkere kleuren met een geruststellend karakter: bordeauxrood, oker en olijfgroen.

Groen

Niet verrassend dat in elke stijltrend wel echt of volledig recyclebaar kunstgroen zit. Groen geeft een gevoel van geborgenheid. Daarom wordt groen niet alleen vaker toegepast in huis, maar ook in de tuin en op kantoor. Terug naar onze roots, wij, de mens die voortkomt uit de natuur en pas een kleine 200 jaar zich omringd weet door steen, glas en staal en beton, is meer in balans als hij door groen omgeven is.

Meer over groene trends in huis en tuin

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: