De schoonheid van LA-lelies – De leliefamilie is bijzonder kleurrijk en groot. Wist je dat er naast bekende soorten als Oriental lelies en Aziatische lelies, ook LA-lelies bestaan? Tijd om je aan deze beauty’s voor te stellen. Vrij grote bloemen en keus uit een groot kleurenpalet, dat is de LA-lelie ten voeten uit. Van origine is de LA lelie prachtig poederroze en pastel oranje. Inmiddels hebben lelieveredelaars LA-lelies ook in prachtige felle kleuren weten te ontwikkelen, zoals frisgeel, feloranje en rozerood.

De schoonheid van LA-lelies

LA-lelies

Longiflorum Aziatisch

LA is een afkorting, die wordt verklaard door de herkomst. De LA-lelie is een kruising tussen de klassieke witte Longiflorum-lelie en de felgekleurde Aziatische lelie. De LA-lelie is in de jaren ’90 geïntroduceerd en kwekers noemen LA-lelies ook wel eenvoudigweg LA’s. De bloemen van zijn meestal geurloos of heel licht geurend. Volop keuze dus.

LA-lelies een kruising tussen de klassieke witte Longiflorum-lelie en de felgekleurde Aziatische lelie.

Grote bloem

Lelies zijn echte diva’s. Door de grote bloemen oogt een boeket al snel rijk en weelderig. Kies eens LA-lelies in dezelfde kleur als de andere boeketbloemen; door de sterke bloemvorm wordt je boeket een echte blikvanger. Gebruik voor een rustige uitstraling pastelkleurige LA-lelies, witte (geurende!) Longiflorum-lelies en gladiolen in zachte tinten.

LA-lelies

Verzorgingstips

Van lelies heb je lang plezier. Volg deze verzorgingstips en het komt helemaal goed:

1 – Snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af.
2 – Verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan).
3 – Zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel.
Meer info over bolleb, zie www.bloembol.org.

LA-lelies

Varia

Heb je een groot boeket met lelies gekocht of gekregen? Pluk er dan één lelie uit voor in een klein vaasje – leuk als blijmaker naast je bed, op je werkplek of in de keuken. Waar eigenlijk niet?

Is er wat stuifmeel op je kleding terechtgekomen? Geen paniek. Laat het stuifmeel opdrogen en borstel het daarna weg of verwijder het met een plakbandje.

Met dank aan iBulb.