Oranje-wandeling – Tot 30 september wordt de Oranje-wandeling door het paleispark van Paleis het Loo weer opengesteld. De route loopt langs de Veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is de komende drie jaar gesloten wegens vernieuwing en verbouwing, maar van 30 maart t/m 30 september is Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd.

Oranje-wandeling

Barokke tuinen

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zwommen. De Oranje-wandeling door het paleispark duurt een uur. Wandelaars met een geldig ticket voor het museum kunnen tot 15.30 uur gratis gebruik maken van de doorgang aan het einde van de paleistuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van de paleistuinen om 17.00 uur). 
Om de wandeling uit te breiden naar de rest van Kroondomein Het Loo is een geldige dagkaart voor het paleispark nodig.

Kijk voor meer informatie op paleishetloo.nl

Oranje-wandeling in het paleispark

Bron foto: Paleis het Loo.

Paleistuin en Willem III

Nadat stadhouder Willem III koning van Engeland was geworden, liet hij het paleis van 1691 tot 1694 uitbreiden met vier paviljoens (een binnen- en een buitenpaviljoen aan weerszijden van het hoofdgebouw) die het hoofdgebouw met de zijvleugels verbonden. De colonnades werden verplaatst naar de nieuw aangelegde tuin. Als bezoeker loop je door de tuinen zoals die ruim 300 jaar geleden bedacht zijn door stadhouder Willem III en prinses Mary. Voor hen waren de tuinen een visitekaartje. Ook in onze tijd schitteren de tuinen nog volop. Bronen: Wikepedia en Paleis Het Loo.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Boek over de tuinen van Paleis Het Loo

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: PALEIS HET LOO nu botanische tuin